Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajansuojalaki ja korkokatto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajansuojalaki sääntelee kuluttajaluotoista ja näin ollen myös siihen liittyvästä korkokatosta. Kuluttajaluotolla tarkoitetaan luottoa, jonka elinkeinonharjoittaja myöntää kuluttajalle esimerkiksi lainana tai maksun lykkäyksenä.

Korkokatto on kuluttajansuojalain mukaan määritelty alle 2000 euron luoton osalta. Mikäli luoton määrä tai luottoraja on alle 2000 euroa, sopimuksen mukainen luoton todellinen vuosikorko saa olla enintään korkolaissa määritellyn viitekoron mukainen korko lisättynä 50 prosentilla.

Säännöstä sovelletaan hyödykesidonnaiseen luottoon vain siinä tapauksessa, että kuluttajalla on oikeus nostaa näitä varoja luottosopimuksen mukaisesti. Hyödykesidonnaisella luotolla tarkoitetaan kulutushyödykettä varten myönnettyä luottoa, jossa luotonantajana toimii lähtökohtaisesti myyjä tai palvelun suorittaja.  

Korkokattoa koskevat tapaukset tulisi kuitenkin aina arvioitava tapauskohtaisesti, joten epäselvässä tapauksessa kannattaa vielä erikseen ottaa yhteyttä Minilexin lakimiehiin. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa