Minilex - Lakipuhelin

Kulutusluoton korkokatto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kulutusluotolla viitataan lähtökohtaisesti kuluttajansuojalain mukaiseen kuluttajaluottoon. Kuluttajaluotto on elinkeinonharjoittajan myöntämä luotto kuluttajalle, joka voidaan antaa lainana tai esimerkiksi maksun lykkäyksenä.

Korkokatto tarkoittaa sitä koron määrää, jonka luotonantaja saa enintään luottosopimuksessa pyytää. Kuluttajaluoton osalta on korkokaton määrästä nimenomainen säännös kuluttajansuojalaissa, ja uusi korkokatto tuli voimaan 1.9.2019. Kuluttajansuojalain mukaan kuluttajan nostamalle luotolle perittävää luoton korkoa ei saa sopia 20:tä prosenttia suuremmaksi. Tämä uusi korkokatto koskee kuitenkin vain mainitun ajankohdan jälkeen tehtyjä uusia lainasopimuksia, jolloin vanhat sopimukset jatkuvat vanhoilla ehdoilla. 

Mikäli luotonantaja rikkoo sitä, mitä kuluttajansuojalaissa säädetään, kuluttajalla ei ole velvollisuutta maksaa luoton korkoa eijä muitakaan luottokustannuksia. 

Korkokattoa koskevaa säännöstä sovelletaan hyödykesidonnaisiin luottoihin vain siinä tapauksessa, että kuluttajalla on oikeus sopimuksen mukaan nostaa kyseisiä rahavaroja. Hyödykesidonnaisuudella tarkoitetaan luoton myöntämisen olevan sidottuna jonkin hyödykkeen hankintaan, jolloin luotonantajana toimii lähtökohtaisesti hyödykkeen myyjä itse.

Kulutusluottoa koskevissa kysymyksissä kannattaa vielä erikseen ottaa yhteyttä Minilexin lakimiehiin tapauskohtaista arviointia varten. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]