Minilex - Lakipuhelin

Kulutusluotto ulosottoon

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kulutusluoton siirtyminen ulosottoon vaatii monia välivaiheita. Ensinnäkin luotosta on lähetettävä alkuperäinen lasku, joka eräännyttää velan. Jos tätä ei makseta, on lähetettävä kaksi maksumuistutusta, joiden jälkeen velka siirtyy perintään. Perinnässäkin on lähetettävä vähintään yksi maksuvaatimus. Jos velkaa ei suoriteta vapaaehtoisessa perinnässä, siirtyy velka oikeudelliseen perintään. Haastemies ottaa velalliseen yhteyttä haasteen tiedoksiantoon liittyen ja antaa tälle kaksi viikkoa aikaa vastata tiedoksiantoon. Tällöin velallisella on vielä mahdollisuus maksaa velka kokonaisuudessaan ennen tuomion antamista, jolloin velasta ei anneta tuomiota eikä siitä tule myöskään maksuhäiriömerkintää. Jos velalle annetaan kuitenkin tuomio, velallinen saa maksuhäiriömerkinnän ja velka siirtyy ulosottoon.

Kulutusluotto voi siirtyä ulosottoon, kuten lähes mikä tahansa muukin velka.Ulosottoa hoitaa yleensä velallisen asuinkunnan ulosottovirasto. Ulo­sot­toon vi­reil­le tul­lut asia on ulos­mit­tauk­sen uhal­la mak­set­ta­va mak­su­ke­ho­tuk­ses­sa mai­nit­tu­na erä­päi­vä­nä. Ulo­sot­to­mieheltä voi anoa lisää mak­suai­kaa enin­tään kol­me kuu­kaut­ta. Jos maksukehotuksesta huolimatta saatavaa ei suoriteta, ulosottomies suorittaa ulosmittauksen. Velkataakkaa lähdetään purkamaan tässä tapauksessa siten, että ulosottomies kartoittaa velallisen omaisuuden, varat ja tulot ja pyrkii näillä lyhentämään velkoja. Velallisen tuloja kuten palkkaa tai tukia voidaan ulosmitata suoraan ulosotolle.On olemassa kuitenkin suojaosa, jonka velallisen tulojen on ylitettävä ulosmittauksen toteuttamiseksi.

Ve­lal­li­sen tu­lo­ja ja omai­suut­ta ulos­mi­ta­taan niin pal­jon, et­tä ulo­so­tos­sa ole­va vel­ka tu­lee mak­se­tuk­si. Kaik­ki omai­suus- ja va­ral­li­suus­la­jit ovat läh­tö­koh­tai­ses­ti ulos­mit­taus­kel­poi­sia. Ta­va­no­mais­ta ko­ti-ir­tai­mis­toa jätetään ulosmittauksen ulkopuolelle. Sup­peassa ulo­sot­ossa ulos­mit­taa­mat­ta jä­te­tään omai­suus kuten autot ja omistusasunnot, joiden ulosmittaaminen vaatisi niiden muuttamista ensin rahaksi.

 

 

 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]