Minilex - Lakipuhelin

Kulutusluotto maksamatta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos kulutusluotto on maksamatta, kannattaa ottaa välittömästi yhteyttä velkojaan. Tämän kanssa on yleensä mahdollista sopia luoton joustavasta maksamisesta. Kulutusluoton eräpäivää on yleensä mahdollista siirtää ja velalle on usein mahdollista tehdä myös maksusuunnitelma. Joissain tapauksissa velkoja voi suostua myös normaalia pienempään kuukausierään ja jopa maksuvapaisiin kuukausiin. Kannattaa selvittää omasta kulutusluottosopimuksesta, millaisin ehdoin se on myönnetty. Luotoantajaan kannattaa olla suoraan yhteydessä, koska heillä on velvollisuus auttaa asiakasta velan maksamiseen liittyvissä ongelmatilanteissa. Jos asia ei ratkea luotonantajan kanssa, kannattaa olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan tai oman kunnan talous- ja velkaneuvontaan. Nämä ovat valtion maksuttomia palveluita, jotka auttavat kansalaisia maksukyvyttömyyteen ja ylivelkaantumiseen liittyvissä asioissa.

Kulutusluoton maksamatta jättämisestä ulosottoon siirtymiseen vaatii monia välivaiheita. Ensinnäkin luotosta on lähetettävä alkuperäinen lasku, joka eräännyttää velan. Jos tätä ei makseta, on lähetettävä kaksi maksumuistutusta, joista voidaan periä molemmista kulut. Tämän jälkeen velka siirtyy perintään. Perinnässäkin on lähetettävä vähintään yksi maksuvaatimus, joka saa myös olla maksullinen. Jos velkaa ei suoriteta vapaaehtoisessa perinnässä, siirtyy velka oikeudelliseen perintään. Haastemieskäräjäoikeudesta ottaa velalliseen yhteyttä haasteen tiedoksiantoon liittyen ja antaa tälle kaksi viikkoa aikaa vastata tiedoksiantoon. Tällöin velallisella on vielä mahdollisuus maksaa velka kokonaisuudessaan ennen tuomion antamista, jolloin velasta ei anneta tuomiota eikä siitä tule myöskään maksuhäiriömerkintää. Jos velalle annetaan kuitenkin tuomio, velallinen saa maksuhäiriömerkinnän ja velka siirtyy ulosottoon.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]