Minilex - Lakipuhelin

Luottosopimuksen syntyminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Luottosopimus syntyy, kun luotonantaja antaa kuluttajalle luottoa joko lainana, maksunlykkäyksenä tai muuna vastaavana taloudellisena järjestelynä. Ennen kuin luottosopimus voidaan solmia, on luotonantajan saatettava kuluttaja tietoiseksi tietyistä laissa säädetyistä, luottosopimusta koskevista seikoista. Luottosopimuksen syntymiseksi luotonantajan on luonnollisesti otettava selvää kuluttajan taloudellisesta asemasta varoineen ja velkoineen. Kuluttajalla on oltava maksukykyä suoriutua luottosopimukseen kirjatuista velvoitteistaan. Luotonantajan on lisäksi varmistuttava kuluttajan henkilöllisyydestä luottosopimuksen syntymisen edellytyksenä.

Luottosopimuksen on sisällettävä tiedot sopimuksen osapuolista, ennen sopimuksen solmimista annetuista seikoista sekä tiedot muista sopimukseen liittyvistä seikoista. Lisäksi edellytetään, että luottosopimuksessa kerrotaan sopimuksen peruuttamisen ja  irtisanomisen edellytyksistä sekä siitä, kuinka menetellään sopimukseen kohdistuvien riitojen ratkaisemisessa.

Luottosopimus tehdään kirjallisena ja kuluttajalle annetaan oma sopimuskappale. Sopimus on mahdollista solmia myös sähköisesti, kunhan kuluttajalla on mahdollisuus tallentaa se ja toisintaa muuttumattomana.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]