Minilex - Lakipuhelin

Kulutusluottojen korot

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Korkoa pidetään luotonantajan palkkiona rahan lainaamisesta. Tavallisesti kulutusluotoille kasvaakin jo varsinaisena laina-aikana tavallista korkoa, jonka suuruus on määritelty luottosopimuksessa. Kulutusluotoissa on usein varsin korkeat korot, koska maksuaika on lyhyt ja lainattavat rahamäärät tavallisesti pieniä. Kulutusluottoa hankittaessa tulisi huomioida ainakin todellisen vuosikoron suuruus sekä viivästyskoron vaikutus.

Todellisella vuosikorolla tarkoitetaan korkoprosenttia, joka saadaan laskemalla luottokustannukset vuosikorkona velan lyhennykset huomioon ottaen. Luottokustannuksiksi lasketaan maksettavaksi tulevien korkojen, kulujen ja muiden maksujen yhteismäärää. Todelliseen vuosikorkoon voidaan siis huomioida mm. osamaksutilin hoitamisesta johtuvat kulut.Todellinen vuosikorko on yleensä huomattavastikin suurempi kuin luotonantajan markkinoima korko.

Kulutusluottoja koskeva uusi korkokatto tuli voimaan 1.9.2019. Kuluttajasuojalain mukaan kuluttajan nostamalle luotolle perittävää luoton korkoa ei saa sopia 20:tä prosenttia suuremmaksi. 

Viivästyskorko alkaa juoksemaan laskun eräpäivästä lukien, ellei velalle ole sovittu osamaksukauppaa. Tällöin viivästyskorko alkaa juosta koko velan eräännyttämisestä. Tavallista korkoa sekä viivästyskorkoa juoksee koko velan eräännyttämisestä 180 päivää. 180 päivän jälkeen juoksee ainoastaan viivästyskorko, kunnes koko velka on maksettu loppuun. Viivästyneelle määrälle maksettava vuotuinen viivästyskorko on seitsämän prosenttiyksikköä korkeampi kuin kulloinkin voimassa oleva viitekorko.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]