Minilex - Lakipuhelin

Korkokatto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Korkokatto on tuote, joka määrittelee ylärajan lainan korolle. Jos lainassa on korkokatto, korko ei nouse, vaikka yleinen korkotaso nousisi. Korkokatto on eräänlainen pankin myöntämä vakuutus, joka takaa, ettei korko nouse yli tietyn rajan. Korkokatto pienentää siis lainan ottajan riskiä, mutta pankki perii siitä lisämaksun. Korkokatot ovatkin yleensä hyvin kalliita.

Luottokustannusten enimmäismäärästä säädetään kuluttajansuojalaissa. Luottosopimuksen mukainen luoton todellinen vuosikorko saa olla enintään viitekorko lisättynä 50 prosenttiyksiköllä, jos luoton määrä on alle 2 000 euroa. Luoton todellista vuosikorkoa laskettaessa otetaan huomioon luoton korko sekä luoton johdosta perittävät muut luottokustannukset. 

Uusi korkokatto on tullut voimaan 1.9.2019. Jos luottosopimus on tehty vuoden 2019 syyskuussa tai sen jälkeen, kuluttajan nostamalle luotolle perittävää korkoa ei saa sopia 20:tä prosenttia suuremmaksi. Jos luotonantaja rikkoo tätä lain säädöstä, kuluttajalla ei ole velvollisuutta maksaa luoton korkoa eikä muita luottokustannuksia lainkaan. Tämä luoton hintaa rajoittava sääntely ei siis koske luottosopimuksia, jotka on tehty ennen vuoden 2019 syyskuuta. 

Uudistettu lainsäädäntö koskee valtaosaa kuluttajaluotoista niiden suuruudesta riippumatta. Sääntelyn piiriin ei kuulu liikennevälineiden osamaksukaupat eivätkä asuntoluotot, joiden vakuutena on asunto tai muu omaisuus. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]