Minilex - Lakipuhelin

Kulutusluoton irtisanominen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kulutusluotolla tarkoitetaan luottoa, jonka elinkeinonharjoittaja sopimuksen mukaan myöntää tai lupaa myöntää kuluttajalle lainana, maksunlykkäyksenä tai muuna vastaavana taloudellisena järjestelynä. Luotonantajana on näin ollen elinkeinonharjoittaja ja velallisena kuluttaja eli henkilö, joka hankkii luottoa muuhun tarkoitukseen kuin harjoittamaansa elinkeinotoimintaa varten.

Kuluttajalla on oikeus irtisanoa jatkuvaa kulutusluottoa (esim. korttiluottoa) koskeva sopimus milloin tahansa sopimussuhteen aikana heti päättyväksi, mikäli sopimuksen irtisanomisajasta ei ole sovittu. Jos irtisanomisajasta on sovittu, on kuluttajan noudatettava sitä. Silloin, kun irtisanomisajasta on sovittu se ei saa olla kuluttajan osalta yhtä kuukautta pidempi. Luotonantajalla on oikeus periä kuluttajalta maksua jatkuvaa luottoa koskeva sopimuksen irtisanomisesta. On kuitenkin muistettava, että kuluttajan on maksettava luottosopimuksesta säännöllisesti perittävät kuluta vain siltä osin kuin ne kohdistuvat irtisanomisen voimaantuloa edeltävään aikaan.

Myös luotonantajalla on oikeus irtisanoa jatkuvaa luottoa koskea sopimus, niin kuin luottosopimuksessa on sovittu. Luotonantajan irtisanomisaikaa ei saa sopia kahta kuukautta lyhyemmäksi. Luotonantajan irtisanoessa jatkuvan luottosopimuksen on hänen toimitettava irtisanomisilmoitus kuluttajalle pysyvällä tavalla kirjallisesti tai sähköisesti.

Tässä yhteydessä on hyvä muistaa, että kuluttajalla on myös oikeus maksaa kuluttajaluotto tai sen osa ennen luoton erääntymistä. Samoin luotonantajalla on oikeus kuluttajan sopimusrikkomuksen vuoksi tietyin edellytyksin eräännyttää luotto maksettavaksi. Lisätietoa kulutusluoton eräännyttämisestä sekä muista kulutusluottosopimuksiin liittyvistä kysymyksistä löydät Minilexin artikkeleista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]