Minilex - Lakipuhelin

Korkokatto pienille kulutusluotoille

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kulutusluottoja myöntävät pankit sekä koti- ja ulkomaiset luottoyrityket. Kulutusluotot ovat kuluttajajille myönnettäviä lainoja, maksulykkäyksiä tai muita rahoitusjärjestelyitä kuluttamista varten. Kulutusluottoja on vakuudettomia ja vaakuuksen vaativia. Kulutusluotot ovat yleensä piehenköjä, lyhyellä laina-ajalla olevia lainoja kulutukseen. 

Osin kulutusluotoista johtuneen nopean velkaantumisen vuoksi alle 2000 euron kulutusluotoille säädettiin korkokatto. Todellinen vuosikorko alle 2000 euron lainoissa saa olla enintään korkolain tarkoittama viitekorko lisättynä 50 prosenttiyksiköllä. Esimerkiksi viitekoron ollessa 0,50 on korkokatto todelliselle vuosikorolle tällöin 50,50 prosenttiyksikköä. Todelliseen vuosikorkoon otetaan huomioon kaikki lainasta aiheutavat korot ja kustannukset. 

Uusi kulutusluottojen korkokatto tuli voimaan 1.9.2019. Tämän ajankohdan jälkeen tehtyihin luottosopimuksiin sovelletaan uutta korkokattoa. Kuluttajansuojalain mukaan kuluttajan nostamalle luotolle perittävää luoton korkoa ei saa sopia 20:tä prosenttia suuremmaksi. Korkokatto ei koske vain alle 2 000 euron lainoja vaan lähtökohtaisesti kaiken suuruisia luottoja. 

On tärkeää huomata, että tätä ajankohtaa ennen tehtyihin lainasopimuksiin sovelletaan vanhaa korkokattoa ja lainasopimukset jatkuvat vanhoilla ehdoilla.

Kuluttajansuojalain muutoksella on pääasiassa positiivinen vaikutus kuluttajalle. Kuluttajalla on nykyään parempi mahdollisuus maksaa kulutusluottonsa takaisin todellisen vuosikoron ollessa maltillisempi. Ennen kuin kulutusluottoja ottaa, on syytä pohtia omaa rahantarvetta ja takaisinmaksukykyään. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]