Minilex - Lakipuhelin

Mistä kulutusluotto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kulutusluotto on nykypäivänä helppoa saada suoraan netistä täyttämällä yksinkertainen hakemus. Verkossa on lukuisia kulutusluottoja tarjoavia luotonantajia. Eri yritysten käyttölainoja, ostosrahoja ja pikavippejä mainostetaan myös paljon televisiossa ja radiossa. Kulutusluottoa on mahdollista hakea myös pankkien konttoreissa varaamalla ajan neuvotteluun. Pienempiin luottoihin ei myöskään tarvita aina vakuuksia tai takaajia. Yleensä luotonantaja edellyttää kuitenkin tietyn suuruisia vähimmäisvuosituloja. Kulutusluotto voi olla myös hyödykesidonnainen eli jonkin tuotteen myyjä tarjoaa luottoa maksutapana. 

Kuluttajalla on aina oikeus peruuttaa kuluttajaluottosopimus ilmoittamalla siitä luotonantajalle kirjallisesti 14 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä. Kuluttajan on viivytyksettä ja viimeistään 30 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen lähettämisestä palautettava luotonantajalle luottosopimuksen nojalla saamansa varat.

On luotonantajan päätettävissä, kelle tämä luoton myöntää. Jotkin luotottajat myöntävät myös huonoilla luottotiedoilla velkoja, mikä voi johtaa luottokierteen pahenemiseen. Luottoa hankittaessa kannattaa aina tutustua luottoehtoihin ja korkoihin. Etenkin todellinen vuosikorko kertoo velan todelliset kustannukset, jotka saattavat tulla velalliselle hyvinkin kalliiksi. Kannattaa myös tutustua lainan takaisinmaksuaikaan ja miettiä, onko tämä kohtuullinen ja itselle sopiva. 

Kulutusluottoa harkittaessa kannattaa aina tutustua siihen, kuka luoton myöntää. Vaikka tuote ostettaisiin kodinkoneliikkeestä, voi sen myöntää ulkopuolinen rahoitusyhtiö. Kulutusluottoja tarjoavat Suomessa mm. kotimaiset ja ulkomaiset pankit sekä rahoituslaitokset. Näiden lisäksi käyttöluottoja tarjoavat erilaiset luotonantajayritykset. Finanssivalvonta valvoo Suomessa pankkien ja pankkisidonnaisten rahoitusyhtiöiden toimintaa. Pelkkään luotonantotoiminnan harjoittamiseen ei Suomessa tarvita Finanssivalvonnan lupaa. Muiden kuin Finanssivalvonnan valvonnan alaisten luotonantajien on oltava rekisteröityneitä Etelä-Suomen aluehallintaviraston luotonantajarekisteriin. 

 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa