Minilex - Lakipuhelin

Määräalan vuokraus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vuokraoikeus on erityinen oikeus, joka voidaan kirjata vain kirjaamiskelpoiseen kohteeseen. Määräalalla tarkoitetaan kiinteistön rajoiltaan määriteltyä osaa, jota ei vielä ole lohkomistoimituksella muodostettu itsenäiseksi kiinteistöksi. Määräala on kirjaamiskelpoinen kun se on lainhuudatettu eli merkitty lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin. Vuokraoikeuden perustajalta edellytetäänkin, että hänellä on lainhuuto määräalaan johon oikeutta ollaan perustamassa. Määräalaan onkin kirjattavissa sen omistajan perustama vuokraoikeus. Määräala voi olla myös yhteisomistuksessa, tällöin määräalan hallinnanjakosopimus on kirjaamiskelpoinen jos se on lainhuudatettu. Hallinnanjakosopimuksella määräalan yhteisomistajat sopivat määräalan osien hallinnasta.

 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Määräalan kirjaamiskelpoisuuden ohella on myös siihen perustettava vuokraoikeus kirjattavissa. Vuokraoikeuden saajalta edellytetään oikeutensa kirjaamista, jos kyseisen vuokraoikeuden voi siirtää kolmannelle ilman, että määräalan omistajaa kuullaan. Vuokraoikeuteen kohdistuu kirjaamisvelvollisuus myös, jos vuokratulle määräalalle on mahdollista sopimukseen perustuen rakentaa vuokraoikeuden haltijalle kuuluvia rakennuksia tai laitteita. Vuokraoikeus voi olla maanvuokraoikeus, mutta myös huoneenvuokraoikeus tai asumisoikeus, joka kohdistuu määräalalla sijaitsevaan rakennukseen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa