Minilex - Lakipuhelin

Määräalan vuokraus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vuokraoikeus on erityinen oikeus, joka voidaan kirjata vain kirjaamiskelpoiseen kohteeseen. Määräalalla tarkoitetaan kiinteistön rajoiltaan määriteltyä osaa, jota ei vielä ole lohkomistoimituksella muodostettu itsenäiseksi kiinteistöksi. Määräala on kirjaamiskelpoinen kun se on lainhuudatettu eli merkitty lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin. Vuokraoikeuden perustajalta edellytetäänkin, että hänellä on lainhuuto määräalaan johon oikeutta ollaan perustamassa. Määräalaan onkin kirjattavissa sen omistajan perustama vuokraoikeus. Määräala voi olla myös yhteisomistuksessa, tällöin määräalan hallinnanjakosopimus on kirjaamiskelpoinen jos se on lainhuudatettu. Hallinnanjakosopimuksella määräalan yhteisomistajat sopivat määräalan osien hallinnasta.

 

Määräalan kirjaamiskelpoisuuden ohella on myös siihen perustettava vuokraoikeus kirjattavissa. Vuokraoikeuden saajalta edellytetään oikeutensa kirjaamista, jos kyseisen vuokraoikeuden voi siirtää kolmannelle ilman, että määräalan omistajaa kuullaan. Vuokraoikeuteen kohdistuu kirjaamisvelvollisuus myös, jos vuokratulle määräalalle on mahdollista sopimukseen perustuen rakentaa vuokraoikeuden haltijalle kuuluvia rakennuksia tai laitteita. Vuokraoikeus voi olla maanvuokraoikeus, mutta myös huoneenvuokraoikeus tai asumisoikeus, joka kohdistuu määräalalla sijaitsevaan rakennukseen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]