Minilex - Lakipuhelin

Määräalan vuokrasopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräala on kiinteistön rajoiltaan määrätty alue. Se voidaan antaa vuokralle aivan kuten kiinteistökin. Määräalan vuokrasopimus on lähtökohtaisesti tehtävä kirjallisesti ja molempien osapuolten tulee allekirjoittaa se. Kirjalliseen vuokrasopimukseen on otettava kaikki ehdot. Ne ehdot, joita sopimuksessa ei ole, ovat mitättömiä, eli osapuoli ei voi vedota niihin. Mahdolliset muutokset ja lisäykset vuokrasopimukseen on myös tehtävä kirjallisesti.

Sopimuksessa on yksilöitävä vuokrauksen kohde mainitsemalla kiinteistön tiedot ja eroteltava siitä määräala esimerkiksi karttaliitteen avulla. Sopimuksessa tulee olla myös sopimuksen kesto. Vuokrasopimus voi olla toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen, kuitenkin enintään sata vuotta. Jos vuokra-ajasta ei ole mainintaa, sopimuksen katsotaan olevan voimassa toistaiseksi.

Vuokrauksen vastikkeen tulee lähtökohtaisesti olla rahaa. Jos vuokran vastikkeeksi on sovittu luonnontuotteita tai työtä, se on muutettava rahaksi, jos jompikumpi osapuoli niin vaatii. Sopimuksessa tulee mainita vuokrauksen tarkoitus. Vuokrasopimukseen voidaan ottaa myös joukko muita ehtoja, kuten esimerkiksi ehto vuokranmaksun suoritusajasta tai siitä, voidaanko vuokraoikeus siirtää kolmannelle ilman vuokranantajan suostumusta.

Määräaikainen vuokrasopimus päättyy määräajan kuluttua. Toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus voidaan irtisanoa milloin tahansa kahden viikon irtisanomisajalla. Poikkeustilanteissa määräaikainen vuokrasopimus voidaan irtisanoa aiemmin tai sopimus voidaan jopa purkaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]