Minilex - Lakipuhelin

Määräalan vuokrasopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräala on kiinteistön rajoiltaan määrätty alue. Se voidaan antaa vuokralle aivan kuten kiinteistökin. Määräalan vuokrasopimus on lähtökohtaisesti tehtävä kirjallisesti ja molempien osapuolten tulee allekirjoittaa se. Kirjalliseen vuokrasopimukseen on otettava kaikki ehdot. Ne ehdot, joita sopimuksessa ei ole, ovat mitättömiä, eli osapuoli ei voi vedota niihin. Mahdolliset muutokset ja lisäykset vuokrasopimukseen on myös tehtävä kirjallisesti.

Sopimuksessa on yksilöitävä vuokrauksen kohde mainitsemalla kiinteistön tiedot ja eroteltava siitä määräala esimerkiksi karttaliitteen avulla. Sopimuksessa tulee olla myös sopimuksen kesto. Vuokrasopimus voi olla toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen, kuitenkin enintään sata vuotta. Jos vuokra-ajasta ei ole mainintaa, sopimuksen katsotaan olevan voimassa toistaiseksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vuokrauksen vastikkeen tulee lähtökohtaisesti olla rahaa. Jos vuokran vastikkeeksi on sovittu luonnontuotteita tai työtä, se on muutettava rahaksi, jos jompikumpi osapuoli niin vaatii. Sopimuksessa tulee mainita vuokrauksen tarkoitus. Vuokrasopimukseen voidaan ottaa myös joukko muita ehtoja, kuten esimerkiksi ehto vuokranmaksun suoritusajasta tai siitä, voidaanko vuokraoikeus siirtää kolmannelle ilman vuokranantajan suostumusta.

Määräaikainen vuokrasopimus päättyy määräajan kuluttua. Toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus voidaan irtisanoa milloin tahansa kahden viikon irtisanomisajalla. Poikkeustilanteissa määräaikainen vuokrasopimus voidaan irtisanoa aiemmin tai sopimus voidaan jopa purkaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa