Minilex - Lakipuhelin

Määräalan vuokraaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräala on kiinteistön rajoiltaan määrätty alue. Se voidaan antaa vuokralle aivan kuten kiinteistökin. Määräalan vuokraamisen vastikkeen tulee lähtökohtaisesti olla rahaa. Jos vastikkeeksi on sovittu luonnontuotteita tai työtä, se on muutettava rahaksi, jos toinen osapuoli niin vaatii.

Määräalan vuokraamisesta on tehtävä kirjallinen vuokrasopimus, joka tulee myös allekirjoittaa. Vuokrasopimukseen tulee ottaa kaikki vuokrauksen ehdot. Ne ehdot, joita sopimukseen ei ole otettu, ovat mitättömiä, eli sopimuksen osapuolet eivät voi vedota niihin. Määräala voidaan vuokrata toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasopimuksella tai määräajaksi, kuitenkin enintään sadaksi vuodeksi. Sopimuksessa tulee mainita vuokraamisen tarkoitus. Vuokralaisella on oikeus käyttää määräalaa tätä tarkoitusta vastaavasti.


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
Määräaikainen vuokrasopimus päättyy määräajan kuluttua. Toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus voidaan irtisanoa milloin tahansa kahden viikon irtisanomisajalla. Määräaikainen vuokrasopimus voidaan harvoissa laissa säädetyissä poikkeustilanteissa irtisanoa etukäteen tai sopimusrikkomuksen yhteydessä jopa purkaa.

Jos määräala myydään, vuokraoikeus sitoo uutta omistajaa. Tällä tarkoitetaan sitä, että vuokralainen pysyy yhä vuokralaisena määräalan omistajan vaihdoksesta huolimatta. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa