Minilex - Lakipuhelin

Määräalan varainsiirtovero

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräala tarkoittaa kiinteistöstä rajoiltaan määrättyä aluetta. Myös määräala voidaan luovuttaa toiselle normaalien kiinteistön kauppaa koskevien säännösten mukaan. Määräalan luovutuksesta on varainsiirtoverolain mukaan maksettava valtiolle varainsiirtoveroa.

Varainsiirtoveron maksuvelvollisuus on määräalan luovutuksensaajalla. Varainsiirtoveron määrä on 4% kauppahinnasta tai muun vastikkeen arvosta. Vero on suoritettava viimeistään lainhuutoa tai kirjaamista haettaessa tai jos lainhuutoa tai kirjaamista ei ole säädetyssä ajassa haettu tai sitä ei ole haettava, kuuden kuukauden kuluessa luovutussopimuksen tekemisestä. Varainsiirtoveroa voidaan myös korottaa, jollei lainhuutoa tai kirjaamista haeta säädetyssä ajassa. Veroa korotetaan 20 prosentilla jokaiselta alkavalta kuudelta kuukaudelta siitä päivästä lukien, jona lainhuutoa tai kirjaamista olisi viimeistään tullut hakea. Veroa voidaan korottaa korkeintaan kaksinkertaiseksi.

Määräalasta ei tarvitse maksaa varainsiirtoveroa esimerkiksi silloin, jos sen saa lahjana, testamentilla, tai perintönä tai osituksessa ja vastikkeena on käytetty vain jaettavana olevaa varallisuutta. Tällöin ajankohtaiseksi tulevat muut veroseuraamukset, kuten esimerkiksi lahjavero tai perintövero.

Koska taloudelliset intressit ovat verotukseen liittyvissä tilanteissa yleensä suuret , on suositeltavaa ottaa yhteyttä alan asiantuntijaan, joka osaa antaa juuri tiettyyn tapaukseen soveltuvaa tietoa. Hyvällä verosuunnittelulla voidaan säästää suuriakin summia, joten soita tarvittaessa lakipuhelimeen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]