Minilex - Lakipuhelin

Määräalan tieoikeus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräala on kiinteistön rajoiltaan määrätty alue. Tieoikeudella puolestaan tarkoitetaan kiinteistön oikeutta käyttää tiettyä aluetta tietarkoitukseen. Lohkomisen yhteydessä jokaiselle muodostettavalle kiinteistölle tai palstalle on järjestettävä kulkuyhteys. Kyseessä on yksityistien käyttöoikeus, joka tulee siis perustaa lohkomisen yhteydessä määräalasta muodostuvalle kiinteistölle, jos kyseinen oikeus on tarpeen eikä aiheuta huomattavaa haittaa muille kiinteistöille.

Jos kiinteistöstä myydään määräala, määräalalle kulkemiseen saa väliaikaisesti käyttää samaa yksityistietä, johon kiinteistöllä, josta määräala myytiin, on oikeus. Tieoikeudet käsitellään lopullisesti lohkomisen yhteydessä. Asemakaava-alueella tieoikeus perustetaan rasitteena, ellei määräala sijoitu katuun.

Tieoikeudessa voi olla rajoituksia, esimerkiksi talvikäytön tai ajoneuvon painon suhteen. Tieoikeus voidaan myös lakkauttaa, jos siitä koituu toiselle kohtuuttomasti haittaa. Tieoikeuden käyttäjällä on kuitenkin oikeus poistaa tielle ulottuvia oksia tai muita luonnonesteitä, jotta tien käyttäminen on mahdollista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]