Minilex - Lakipuhelin

Määräalan pinta-ala

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräalalla tarkoitetaan rajoiltaan määriteltyä kiinteistön osaa, jota ei olla vielä lohkomalla muodostettu omaksi kiinteistökseen. Kun kiinteistöstä luovutetaan määräala, on kyseinen määräala yksilöitävä. Yksilöinnillä tarkoitetaan määräalan sijainnin ja rajojen määrittämistä luovutuskirjaan merkitsemällä. Määräalan pinta-alaa ei luovutuskirjaan tarvitse merkitä täysin täsmällisesti, vaan arvio riittää. Määräalan kaupan osapuolten siitä sopiessa, voidaan luovutuskirjaan merkitä määräalan vähimmäispinta-ala.  Määräalan pinta-alan luovutuskirjaan merkitseminen ei määräalan yksilöintitietona ole milloinkaan yksinään riittävää, lisäksi on edes suuntaa antavasti merkittävä määräalan rajat. Pinta-alan yksityiskohtaisen määrittelemisen sijaan osapuolilla onkin usein suurempi intressi sopia luovutettavan määräalan tarkoista rajoista. Määräalan rajat voidaan merkitä kartalle, mutta niistä voidaan sopia myös sanallisesti.

Eräissä tapauksissa on määräalan pinta-alalla erityistä merkitystä määräalan ostajan kannalta. Jos ostaja on aikeissa rakentaa ostamalleen määräalalle, vaaditaan määräalalta tiettyä vähimmäispinta-alaa. Myös esimerkiksi peltotukien saannin edellytyksenä on kiinteistön tietty vähimmäispinta-ala. Vaikka luovutettavan määräalan vähimmäispinta-alasta olisi luovutuskirjassa sovittu, eivät määräalan yksilöidyt rajat välttämättä täysin vastaa tätä pinta-alaa. Vähimmäispinta-alan poiketessa arvioidusta, on tämä merkittävä luovutuskirjaan. On tärkeää, että määräalan pinta-ala sekä sen rajat määritellään luovutuskirjassa mahdollisimman tarkasti, lopullisesti pinta-ala sekä rajat kuitenkin määräytyvät vasta lohkomistoimituksessa. Lohkomalla määräalasta muodostetaan oma itsenäinen kiinteistönsä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]