Minilex - Lakipuhelin

Määräalan pidättäminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun ollaan luovuttamassa koko kiinteistöä, voi luovuttaja eli myyjä pidättää itselleen määräalan alkuperäisestä kiinteistöstä. Tällöin pidätetyn määräalan omistusoikeus pysyy kiinteistön luovuttajalla myös luovutuksen jälkeen. Määräalalla tarkoitetaan rajoiltaan määriteltyä kiinteistön osaa. Määräala joka pidätetään on yksilöitävä luovutuskirjassa, yksilöinnissä ilmoitetaan määräalan rajat sekä sen sijainti.

Yhteisomistuksessa olevan kiinteistön kohdalla määräalan pidättämisen mahdollisuus riippuu siitä, ovatko luovuttajina kaikki yhteisomistajat yhdessä vai ainoastaan yksi osaomistajista. Yhden osaomistajan luovuttaessa osuutensa kiinteistöstä, ei hänellä ole mahdollisuutta määräalan pidättämiseen. Sen sijaan, jos kaikki yhteisomistajat luovuttavat kiinteistön yhdessä, on heillä mahdollisuus määräalan pidättämiseen.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Pidätetty määräala on jo ennen pidätystä ollut myyjän omistuksessa luovutettavan kiinteistön osana, eikä omistussuhteissa täten tapahdu määräalan osalta muutoksia. Tästä johtuen ei pidätettyyn määräalaan tarvitse hakea lainhuutoa. Lainhuuto, joka luovuttajalla on ollut ennen luovutusta, siirretään kohdistumaan pidätettyyn määräalaan. Tämä niin sanottu selvennyslainhuuto tapahtuu kun kiinteistön pidättämättömän osan luovutuksensaajalle myönnetään saantoonsa lainhuuto. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa