Minilex - Lakipuhelin

Määräalan osuus yhteisiin alueisiin

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräala on kiinteistön rajoiltaan määrätty alue. Se ei ole oma kiinteistönsä ennen lohkomistoimitusta. Emäkiinteistöllä tarkoitetaan puolestaan kiinteistöä, josta määräala on rajattu. Kiinteistöllä voi olla myös yhteisiä alueita muiden kiinteistöjen kanssa, kuten yhteinen parkkipaikka. Määräala ei saa automaattisesti osuutta mahdollisiin yhteisalueisiin. Kun määräalaa luovutetaan, kyseisestä oikeudesta tulee erikseen sopia luovutuskirjassa, jotta määräala saa osuuden yhteisiin alueisiin.

Emäkiinteistöllä voi olla oikeus useisiin yhteisiin alueisiin. Tällöin luovutuskirjassa voidaan määritellä, mihin näistä alueista määräalalla on oikeus. Määräala ei saa automaattisesti oikeutta muihin yhteisiin alueisiin. Oikeus voidaan antaa vain yhteen, useampaan tai vaikka kaikkiin yhteisiin alueisiin. Jos oikeuden suuruutta ei ole määritelty luovutuskirjassa, se määrätään lohkomistoimituksen yhteydessä pinta-alojen suhteen perusteella.

Samat säännöt pätevät tilanteeseen, jossa määräalalle halutaan osuus yhteisiin erityisiin etuuksiin tai yksityiseen erityiseen etuuteen. Erityinen etuus voi olla esim. kalastusoikeus. Usean kiinteistön yhteinen tällainen etuus on yhteinen erityinen etuus ja yhden kiinteistön vastaava on yksityinen erityinen etuus. Näistäkin tulee siis erikseen sopia luovutuskirjassa, jotta määräalalla olisi niihin oikeus.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]