Minilex - Lakipuhelin

Määräalan osuus yhteisiin alueisiin

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräala on kiinteistön rajoiltaan määrätty alue. Se ei ole oma kiinteistönsä ennen lohkomistoimitusta. Emäkiinteistöllä tarkoitetaan puolestaan kiinteistöä, josta määräala on rajattu. Kiinteistöllä voi olla myös yhteisiä alueita muiden kiinteistöjen kanssa, kuten yhteinen parkkipaikka. Määräala ei saa automaattisesti osuutta mahdollisiin yhteisalueisiin. Kun määräalaa luovutetaan, kyseisestä oikeudesta tulee erikseen sopia luovutuskirjassa, jotta määräala saa osuuden yhteisiin alueisiin.

Emäkiinteistöllä voi olla oikeus useisiin yhteisiin alueisiin. Tällöin luovutuskirjassa voidaan määritellä, mihin näistä alueista määräalalla on oikeus. Määräala ei saa automaattisesti oikeutta muihin yhteisiin alueisiin. Oikeus voidaan antaa vain yhteen, useampaan tai vaikka kaikkiin yhteisiin alueisiin. Jos oikeuden suuruutta ei ole määritelty luovutuskirjassa, se määrätään lohkomistoimituksen yhteydessä pinta-alojen suhteen perusteella.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Samat säännöt pätevät tilanteeseen, jossa määräalalle halutaan osuus yhteisiin erityisiin etuuksiin tai yksityiseen erityiseen etuuteen. Erityinen etuus voi olla esim. kalastusoikeus. Usean kiinteistön yhteinen tällainen etuus on yhteinen erityinen etuus ja yhden kiinteistön vastaava on yksityinen erityinen etuus. Näistäkin tulee siis erikseen sopia luovutuskirjassa, jotta määräalalla olisi niihin oikeus.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa