Minilex - Lakipuhelin

Määräalan ostotarjous

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräala on kiinteistön rajoiltaan määrätty alue, jonka luovutusta kohdellaan samojen sääntöjen mukaan kuin kiinteistön luovutusta. Ostotarjouksella ostaja ilmaisee halunsa ostaa määräalan tietyillä ehdoilla. Ostotarjous ei kuitenkaan edellytä osapuolia tekemään kauppaa. Kiinteistökaupoissa, siis myös määräalan kaupoissa, pitää noudattaa tiettyä määrämuotoa, jotta kauppakirja tai esisopimus olisi sitova. Ostotarjous puolestaan on vapaamuotoinen. Siihen kannattaa kuitenkin ottaa kaupan keskeisimmät ehdot, kuten kaupan osapuolet, kohde ja kauppahinta.

Kun osapuolet ovat tehneet määräalasta vapaamuotoisen ostotarjouksen, kaupan tekemisestä vetäytyneen osapuolen tulee korvata toiselle osapuolelle ilmoittelusta, kiinteistöön tutustumisesta ja muista kaupantekoon liittyvistä tarpeellisista toimista aiheutuneet kustannukset. Kustannusten tulee olla todelliset ja kohtuulliset. Täten kaupasta vetäytyvä osapuoli ei joudu maksamaan esimerkiksi sopimussakkoa tai korvausta menetetyistä vuokratuloista, vaan ainoastaan todelliset kaupankäyntiin liittyneet kustannukset.

Ostaja voi antaa myös käsirahan tehostaakseen kaupan syntymistä.  Jos käsiraha on annettu, se tulee toisen osapuolen vetäytyessä kaupasta palauttaa. Siitä voidaan kuitenkin vähentää yllämainitut kustannukset. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]