Minilex - Lakipuhelin

Määräalan ostotarjous

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräala on kiinteistön rajoiltaan määrätty alue, jonka luovutusta kohdellaan samojen sääntöjen mukaan kuin kiinteistön luovutusta. Ostotarjouksella ostaja ilmaisee halunsa ostaa määräalan tietyillä ehdoilla. Ostotarjous ei kuitenkaan edellytä osapuolia tekemään kauppaa. Kiinteistökaupoissa, siis myös määräalan kaupoissa, pitää noudattaa tiettyä määrämuotoa, jotta kauppakirja tai esisopimus olisi sitova. Ostotarjous puolestaan on vapaamuotoinen. Siihen kannattaa kuitenkin ottaa kaupan keskeisimmät ehdot, kuten kaupan osapuolet, kohde ja kauppahinta.

Kun osapuolet ovat tehneet määräalasta vapaamuotoisen ostotarjouksen, kaupan tekemisestä vetäytyneen osapuolen tulee korvata toiselle osapuolelle ilmoittelusta, kiinteistöön tutustumisesta ja muista kaupantekoon liittyvistä tarpeellisista toimista aiheutuneet kustannukset. Kustannusten tulee olla todelliset ja kohtuulliset. Täten kaupasta vetäytyvä osapuoli ei joudu maksamaan esimerkiksi sopimussakkoa tai korvausta menetetyistä vuokratuloista, vaan ainoastaan todelliset kaupankäyntiin liittyneet kustannukset.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Ostaja voi antaa myös käsirahan tehostaakseen kaupan syntymistä.  Jos käsiraha on annettu, se tulee toisen osapuolen vetäytyessä kaupasta palauttaa. Siitä voidaan kuitenkin vähentää yllämainitut kustannukset. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa