Minilex - Lakipuhelin

Määräalan oikeudet

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräala on rajoiltaan määritelty kiinteistön osa, josta ei olla vielä muodostettu itsenäistä kiinteistöä lohkomistoimituksella. Määräalan saajalla on kokonaisen kiinteistön omistajaan verrattavat oikeudet, myös määräalan saajaa voidaankin kutsua perustellusti omistajaksi. Kun määräalan saaja kuolee hän jättää määräalansa perinnöksi jälkeläisilleen, hänen on myös mahdollista testamentata määräala.

Määräalan saajalla on velvollisuus lainhuudattaa saamansa määräala, eli hänen tulee hakea kirjausta lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin omistusoikeutensa vahvistamiseksi. Määräalan saajan, jolla on määräalaan lainhuuto, on mahdollista käyttää määräalaansa velkansa vakuutena. Vakuutena käyttö edellyttää määräalan kiinnitystä eli kiinnityksen kirjaamista lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin, mitä seuraa panttikirjan luovutus kiinnityksen haltijalle.

Määräalaan voidaan perustaa myös erityisiä oikeuksia kuten maanvuokraoikeus, eläkeoikeus sekä huoneenvuokraoikeus tai asumisoikeus määräalalla sijaitsevaan rakennukseen. Jos käyttöoikeus, kuten maanvuokraoikeus, on siirrettävissä kolmannelle määräalan omistajaa kuulematta tai jos kyseisen käyttöoikeuden perusteella voidaan määräalalle rakentaa käyttöoikeuden haltijalle kuuluvia rakennuksia, on kyseinen käyttöoikeus kirjattava. Kirjauksella myös vahvistetaan erityisen oikeuden haltijan oikeusasemaa.

Jos sinulle jäi kysyttävää määräalan saajan oikeusasemasta, ota yhteyttä lakipuhelimeemme. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]