Minilex - Lakipuhelin

Määräalan muodostaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräalan muodostaminen omaksi kiinteistöksi tapahtuu lohkomisella. Kun määräalan luovutuksensaaja hakee määräalalleen lainhuutoa, toimittaa maanmittauslaitos lohkomisen automaattisesti. Näin kiinteistöstä rajoiltaan määrätty määräala muodostuu omaksi itsenäiseksi kiinteistökseen.

Lohkomisessa on todettava, mikä muodostetuista kiinteistöistä on kantakiinteistö. Kantakiinteistöksi määrätään se kiinteistö, joka on muodostettu lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin mukaiselle emäkiinteistön omistajalle. Lohkomisessa on todettava myös se, minkä määräalan tai määräalojen alueesta lohkokiinteistö on muodostettu. Nämä tiedot on merkittävä kiinteistörekisteriin.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Lohkomista saa hakea määräalan tai emäkiinteistön omistaja tai osaomistaja, jolla on lainhuuto määräalaan tai kiinteistöön.

Lisätietoja määräalan muodostamisesta saat soittamalla lakipuhelimeen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa