Minilex - Lakipuhelin

Määräalan luovutus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistöstä tai kiinteistöstä luovutetusta määräalasta on mahdollista luovuttaa tietty määräala. Luovutuksen edellytyksenä on lähtökohtaisesti luovuttajalle myönnetty lainhuuto, ja määräalan luovutukselta edellytetään riittävän tarkkaa luovutettavan alueen yksilöintiä. 

Määräalalla tarkoitetaan kiinteistön rajoiltaan määrättyä aluetta. Määräala on eri asia kuin määräosa, jolla tarkoitetaan jaollista, tiettyyn konkreettiseen alueeseen kohdistumatonta osuutta kiinteistöstä. Määräala voi näin ollen olla esimerkiksi kiinteistöllä sijaitseva pelto. Kiinteistön määräalan luovuttamiseen on oikeutettu kiinteistön omistaja taikka, milloin kiinteistöllä on useampia omistajia, omistajat yhdessä. Määräala voidaan luovuttaa myös niin, että luovutuksensaaja saa tietyn määräosan luovutettavasta määräalasta. Määräosan omistaja ei voi luovuttaa määräalaa kiinteistöstä, vaan osuus tulee ensin halkoa omaksi konkreettiseksi alueekseen. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kun kiinteistöstä tai määräalasta on luovutettu määräala, määräalan lainhuudatus tulee automaattisesti vireille, ja myönnetty lainhuuto käynnistää määräalan lohkomisen itsenäiseksi kiinteistöksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa