Minilex - Lakipuhelin

Määräalan liittäminen kiinteistöön

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräala on kiinteistön rajoiltaan määrätty alue. Lohkomisessa määräala erotetaan emäkiinteistöstä, eli kiinteistöstä, josta määräala oli alun perin rajattu, ja siitä tulee oma kiinteistönsä. Lohkomistoimituksessa määräala voidaan kuitenkin liittää myös toiseen kiinteistöön. Tätä kiinteistöä, johon määräala liitetään, kutsutaan saajakiinteistöksi. Jos luovutetun määräalan lohkominen on jo aloitettu, se voidaan keskeyttää, jos tarkoitus onkin siirtää määräala toiseen kiinteistöön sen sijaan, että siitä muodostettaisiin oma kiinteistönsä.

Edellytyksenä määräalan liittämiselle kiinteistöön on se, että määräala ja kiinteistö sijaitsevat samassa kunnassa eikä liittäminen saa aiheuttaa epäselvyyttä kiinteistö- ja kirjaamisjärjestelmään. Lisäksi niiden tulee kuulua samalle omistajalle tai samoille omistajille samanlaisin oikeuksin. Jos omistajia on useampia, kaikkien tulee antaa suostumus liittämiseen. Määräalaan ei myöskään lähtökohtaisesti saa kohdistua kiinnityksiä. Se tulisi siis vapauttaa emäkiinteistön kiinnityksistä. Määräala ei saa olla ulosmitattu, kuulua konkurssipesään eikä siihen saa kohdistua turvaamistoimenpiteitä. Jos kaikki edellytykset täyttyvät, määräala voidaan liittää valmiiksi olemassa olevaan kiinteistöön.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]