Minilex - Lakipuhelin

Määräalan lainhuuto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Uuden omistajan on aina rekisteröitävä kiinteistöön taikka sen määräosaan tai määräalaan kohdistuva omistusoikeutensa. Omistusoikeus rekisteröidään hakemalla omistusoikeuden kirjaamista eli lainhuutoa, joka merkitään sen myöntämisen jälkeen Maanmittauslaitoksen ylläpitämään lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin. Ainoastaan lainhuudatettua kiinteistöä voidaan käyttää velan vakuutena, eikä kiinnityksen saaminen ole ennen lainhuudon saamista mahdollista. 

Omistusoikeuden kirjaamista on haettava kuuden kuukauden kuluessa kiinteistöä, määräosaa tai määräalaa koskevan sopimuksen, kuten kauppakirjan allekirjoittamisesta. Määräajan noudattamatta jättäminen johtaa varainsiirtoveron korottamiseen jokaiselta alkavalta kuudelta kuukaudelta, kuitenkin korkeintaan kaksinkertaiseksi. Kauppahintaa ja varainsiirtoveroa koskevat kuitit on toimitettava alkuperäisenä Maanmittauslaitokselle lainhuudon hakemisen yhteydessä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Määräalaa koskeva lohkomismenettely tulee automaattisesti vireille lainhuudon myöntämisen jälkeen, ja määräala lohkotaan Maanmittauslaitoksen toimesta emäkiinteistöstä omaksi itsenäiseksi kiinteistökseen, joka merkitään kiinteistörekisteriin. Muutoin lohkomisen hakemiseen on oikeutettu kiinteistön omistaja.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa