Minilex - Lakipuhelin

Määräalan lainhuudatus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräalalla tarkoitetaan kiinteistöstä rajoiltaan määrättyä tiettyä aluetta. Kun määräala vaihtaa omistajaa, on uuden omistajan velvollisuutena rekisteröidä omistusoikeutensa hakemalla siihen lainhuutoa. Lainhuutoa haetaan maanmittauslaitokselta, joka lohkoo määräalan lainhuudon jälkeen automaattisesti omaksi kiinteistökseen. Määräalan lainhuudatuksella on samat oikeusvaikutukset kuin kiinteistön lainhuudatuksella.

Lainhuutoa on haettava kuuden kuukauden kuluessa luovutussopimuksen allekirjoittamisesta. Sillä onko omistusoikeus vielä siirtynyt ei ole merkitystä – kuuden kuukauden määräaikaa on silti noudatettava. Mikäli lainhuutoa ei haeta määräajassa on seurauksena varainsiirtoveron korotus. Varainsiirtovero voi korottua enintään kaksinkertaiseksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Määräalan lainhuudatus onkin tärkeää muistaa tehdä ajoissa. Mikäli tarvitset lisätietoa määräalan lainhuudatuksesta, soita lakipuhelimeen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa