Minilex - Lakipuhelin

Määräalan kiinteistötunnus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräalalla tarkoitetaan kiinteistöstä rajoiltaan määrättyä tiettyä aluetta. Kun uusi määräala luovutetaan ja siihen haetaan lainhuutoa, yksilöidään määräala antamalla sille määräalan kiinteistötunnus eli määräalatunnus. Määräalatunnuksen antaa kiinteistörekisterinpitäjä eli maanmittauslaitos.

Määräalatunnus muodostuu rekisteröintiajankohdan mukaan sen rekisteriyksikön kiinteistötunnuksesta, johon määräala kuuluu. Lisäksi määräalatunnukseen lisätään vielä tyyppikirjain M ja yksilöivä numero. Jos sen rekisteriyksikön johon määräala kuuluu, kiinteistötunnus muuttuu, määräalatunnusta ei kuitenkaan muuteta. Jos samalla saannolla on saatu määräaloja useasta rekisteriyksiköstä, annetaan kullekin oma tunnus.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Määräalan kiinteistötunnuksena toimii siis määräalatunnus. Myös kiinteistöstä luovutetulle yhteisalueosuudelle taikka luovutetulle yhteiselle alueelle annetaan määräalatunnus samalla tavalla. Lisätietoa määräalan kiinteistötunnuksesta saat soittamalla lakipuhelimeen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa