Minilex - Lakipuhelin

Määräalan kauppakirja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräalan kauppaan sovelletaan yleisiä kiinteistön luovutusta koskevia maakaaren säännöksiä.  Määräalan kauppa on ensinnäkin tehtävä kirjallisesti. Lisäksi sekä myyjän ja ostajan tai heidän asiamiehensä on allekirjoitettava kauppakirja sekä kaupanvahvistajan on vahvistettava kauppa kaikkien kauppakirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. Määräalan kauppakirjasta on käytävä ilmi 1) luovutustarkoitus, 2) luovutettava kiinteistö, 3) myyjä ja ostaja sekä 4) kauppahinta ja muu vastike.

Määräalan kauppa on tehtävä edellä mainitulla tavalla tai kauppa ei ole sitova. Lisäksi on vielä syytä huomioida, että jos myyjä ja ostaja ovat sopineet kauppakirjaan merkittyä suuremmasta kauppahinnasta tai muusta vastikkeesta, ei myyjällä ole oikeutta saada perityksi enempää kuin kauppakirjaan merkitty määrä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kauppakirja on siis syytä tehdä huolellisesti. Onkin suositeltavaa jättää sen tekeminen alan ammattilaisen tehtäväksi. Lisätietoa määräalan kauppakirjasta sekä apua sen laatimisessa saat soittamalla lakipuhelimeen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa