Minilex - Lakipuhelin

Määräalan kauppa ja myyjän velat

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräala on kiinteistön rajoiltaan määrätty alue. Se ei ole oma kiinteistönsä ennen lohkomistoimituksen toteuttamista. Lähtökohtana on, että emäkiinteistön, eli kiinteistön, josta määräala on rajattu, kiinnitykset kohdistuvat myös määräalaan. Määräalan myyminen ei vapauta määräalaa kiinnityksistä automaattisesti, vaan määräala pysyy myyjän velan vakuutena, ellei kauppakirjassa erikseen sovita toisin. Kauppakirjaa tehdessä pitää siis erikseen sopia, että määräala vapautetaan emäkiinteistöön kohdistuvasta kiinnityksestä. Kiinnitys puretaan määräalan osalta. Myyjä ja ostaja eivät voi kuitenkaan tehdä tätä keskenään vain sopimalla siitä kauppakirjassa, vaan kiinnityksen purkamiselle tarvitaan myös velkojan, joka on yleensä pankki, hyväksyntä. Kun velkoja on antanut suostumuksensa määräalan vapauttamiselle, määräala ei ole enää myyjän velkojen vakuus. Kiinnityksistä vapauttaminen voidaan hoitaa myös lohkomistoimituksessa, jos sitä ei aiemmin ole hoidettu.

Määräala siis lähtökohtaisesti säilyy myyjän velkojen vakuutena, joten se tulee erikseen vapauttaa emäkiinteistöön kohdistuvista kiinnityksistä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]