Minilex - Lakipuhelin

Määräalalle rakentaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön määräala tarkoittaa rajoiltaan määrättyä aluetta kiinteistöstä. Määräala rinnastuu omistusyksikkönä kiinteistöön. Siksi se mitä maakaaressa on määrätty kiinteistöstä, soveltuu myös määräalaan. Määräala on osa kantakiinteistöä, kunnes se lohkomalla erotetaan kantakiinteistöstä ja siitä muodostetaan itsenäinen kiinteistö. Lohkominen käynnistyy automaattisesti, kun ostaja tai muu luovutuksen saaja on saanut määräalaan lainhuudon. Lainhuuto tarkoittaa kiinteistön, kiinteistön määräalan tai määräosan, taikka tiettyjen yhteisten alueiden omistusoikeuden kirjaamista lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin. Kaikki omistusoikeuden siirrot on lainhuudatettava.

Määräalalle voidaan siis myös hakea rakennuslupa. Rakennusluvan hakemista varten on hyvä ottaa yhteys rakennusvalvontaviranomaisiin ennen määräalan lopullista ostopäätöstä. Näin saadaan tieto rakentamista mahdollisesti rajoittavista säännöistä ja kaavamääräyksistä. Rakennuslupaa voi hakea vain rakennettavan alueen omistaja tai haltija. Rakennuslupahakemukseen tarvitaan siis liitteeksi jäljennös lainhuudosta tai, jos lainhuutoa ei ole vielä saatu, määräalan kauppakirja, lahjakirja tai vuokrasopimus oikeaksi todistettuna jäljennöksenä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]