Minilex - Lakipuhelin

Määräala perinnönjaossa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräala on kiinteistön rajoiltaan määrätty alue. Määräalan omistus voi siirtyä kaupan lisäksi myös esimerkiksi perintönä. Vaikka tavallisesti kiinteän omaisuuden vaihtaessa omistajaa noudatetaan tarkkoja muotovaatimuksia, perinnönjaossa siirtyvän kiinteän omaisuuden, jollainen määräalakin on, kohdalla riittää, että siitä on tehty jakokirja. Jakokirjan osalta riittää, että se on osakasten ja kahden esteettömän todistajan allekirjoittama. Jos pesänjakaja on toimittanut jaon, silloin hänen tulee allekirjoittaa jakokirja. Allekirjoitettu jakokirja riittää myös niissä tapauksissa, joissa perilliset eivät saa määräalaa yhtä suurin osuuksin, vaan joku perillisistä saa suuremman osan kuin mitä hän tasajaossa saisi. Jos tilannetta halutaan perinnönjaon jälkeen muuttaa, pitää kuitenkin noudattaa kiinteistökauppaa koskevia muotovaatimuksia, jotka koskevat siis myös määräaloja.

Kun määräalaan on myönnetty lainhuuto, lohkominen alkaa automaattisesti. Tämä koskee myös perintönä saatua määräalaa. Jos useampi henkilö on perinyt määräalan, se tulee heidän yhteisomistukseensa. Perinnönjakoon liittyen tulee muistaa myös perintöveron maksuvelvollisuus. Näistä löydät lisää tietoa muista artikkeleistamme.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]