Minilex - Lakipuhelin

Määräala ja vuokrasopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräalalla tarkoitetaan normaalisti omistusoikeutta kiinteistön tiettyyn, rajattuun alueeseen. Kiinteistön luovutusta koskevia sääntöjä sovelletaan myös kiinteistön määräosan ja määräalan sekä kiinteistöjen yhteisen alueen ja sen määräalan sekä yhteisalueosuuden luovutukseen. Myös kiinteistön määräala voidaan siis vuokrata.

Kiinteistön ja siten myös määräalan luovutukseen soveltuvia sääntöjä noudatetaan soveltuvin osin sellaisen käyttöoikeuden (tavallisimmin vuokraoikeuden) luovutukseen, jos alueella on tai sille saadaan sopimuksen mukaan rakentaa oikeudenhaltijalle kuuluva rakennus taikka kiinteä laitos tai rakennelma. Vuokrasopimus on tehtävä kirjallisesti. Se voidaan tehdä myös sähköisesti kuten kiinteistönkauppakin. Jos oikeuden siirto on kirjattava, vuokrasopimuksesta on käytävä ilmi 1) luovutustarkoitus 2) vuokrattava määräala 3) myyjä ja ostaja 4) vuokra ja muu vastike. Maanvuokraoikeuden ja muun toisen maahan kohdistuvan määräaikaisen käyttöoikeuden haltija (vuokralainen) on velvollinen hakemaan oikeutensa kirjaamista, jos oikeus saadaan siirtää kolmannelle kiinteistön omistajaa kuulematta JA jos alueella on tai sille saadaan sopimuksen mukaan rakentaa vuokralaiselle kuuluvia rakennuksia tai laitteita. Kirjaamista on haettava, kun käyttöoikeus on perustettu tai kun oikeudenhaltija (vuokralainen) on saanut käyttöoikeuden luovutuksen tai muun saannon perusteella.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]