Minilex - Lakipuhelin

Määräala ja määräosa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön määräosa ja määräala tarkoittavat eri asioita.

Kiinteistön määräosa tarkoittaa tietyn murtoluvun suuruista osuutta kiinteistöstä. Määräosa voi olla esimerkiksi 1/2, 1/3 tai 1/4 kiinteistöstä. Kun kiinteistön määräosa luovutetaan, tulee ostaja tai muu luovutuksen saaja kiinteistön yhteisomistajaksi. Yhteisesti omistettu tila voidaan jakaa yhteisomistajien kesken heidän omistusosuuksiensa mukaisesti uusiksi tiloiksi. Tämä tapahtuu halkomalla. Halkomista voi hakea osakas, jolla on lainhuuto omistusosuuteensa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kiinteistön määräala tarkoittaa puolestaan rajoiltaan määrättyä aluetta kiinteistöstä. Määräala rinnastuu omistusyksikkönä kiinteistöön. Tästä syystä se, mitä laissa säädetään kiinteistön luovutuksesta soveltuu myös määräalaan. Määräala on osa kantakiinteistöä, kunnes se erotetaan siitä lohkomalla. Lohkomalla määräalasta muodostetaan uusi kiinteistö. Usein lohkominen liittyy kiinteistön kauppaan tai muuhun luovutukseen. Lohkominen käynnistyy automaattisesti sen jälkeen, kun ostaja tai muu luovutuksen saaja on saanut määräalaan lainhuudon.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa