Minilex - Lakipuhelin

Lainhuuto kiinteistön lahjoituksessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön voi saada omistukseensa esimerkiksi vastikkeellisen kaupan kautta kauppakirjalla, perintönä tai lahjoituksena. Mikäli kiinteistön omistus siirtyy lahjoituksena, omistusoikeuden siirto tehdään kirjallisella, määrämuotoisella lahjakirjalla, josta tulee käydä ilmi luovutuksensaaja ja luovutuksenantaja, yksilöity kiinteistö sekä se, että kiinteistö luovutetaan nimenomaan lahjana.

Lahjakirjan vahvistaa kaupanvahvistaja kaikkien allekirjoittaneiden läsnä ollessa ja hän myös toimittaa lahjakirjan kirjaamisviranomaisena toimivalle Maanmittauslaitokselle.  Kiinteistön uuden omistajan on haettava kiinteistölle lainhuutoa kuuden kuukauden kuluessa lahjakirjan allekirjoittamisesta. Lainhuuto tarkoittaa kiinteistön omistusoikeuden rekisteröimistä. Lainhuutoa haetaan Maanmittauslaitokselta ja hakemus tulee vireille silloin, kun lainhuutohakemus on esitetty tai toimitettu Maanmittauslaitokselle.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kiinteistö voidaan luovuttaa lahjana myös sähköisessä kiinteistövaihdannan palvelussa. Lahjoitus tapahtuu silloin, kun sekä kiinteistön luovuttaja että saaja hyväksyvät palvelussa saman sisältöisen lahjakirjan. Kun lahjoitus tehdään sähköisesti, kaupanvahvistajaa ei tarvita. Kun kiinteistön lahjoitus tehdään kiinteistövaihdannan palvelussa, lainhuutohakemus tulee automaattisesti vireille. Jos kiinteistön lahjoitus on tehty kirjallisesti kaupanvahvistajan vahvistamana, lainhuutoa voi hakea myös Maanmittauslaitoksen sähköisestä asiointipalvelusta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa