Minilex - Lakipuhelin

Kustannukset kiinteistön kaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön kaupan kustannuksia voivat olla kiinteistön lehti-ilmoitukseen tai muuhun ilmoitteluun, kiinteistöön tutustumiseen ja esittelyyn liittyvät kustannukset, kuntoarviosta syntyneet kustannukset tai kiinteistönvälitysliikkeelle maksetut kustannukset. Kiinteistöä koskevien asiakirjojen hankkiminen aiheuttaa kustannuksia kuin myös kiinteistöön tutustumiseksi tehdyt matkat. Myyjä ja ostaja sopivat yleensä kiinteistöstä menevien kustannusten jakamisesta, kuten esimerkiksi liittymien ja muiden kiinteistöä koskevien sopimusten siirtämisestä ostajalle.

Kiinteistön julkisoikeudellisista maksuista eli verosta ja muusta julkisesta maksusta vastaa myyjä silloin, kun ne kohdistuvat kiinteistöön ajalta ennen kaupan tekemistä. Verovastuu voidaan myös jakaa, riippuen siitä, missä kohtaa verovuotta kiinteistö on myyty. Ostaja maksaa varainsiirtoveron, joka tulee maksaa kiinteän omaisuuden luovuttamisesta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Ostajalla voi olla hallintaoikeus kiinteistöön ennen kiinteän omaisuuden siirtymistä kokonaan hänen nimiinsä. Ostajan hallinta-aikana tekemistä kiinteistön parannustöistä, kuten rakennusten rakentamisesta ja koneiden tai laitteiden asentamisesta on myyjän maksettava ostajalle kiinteistölle hyödyllisistä kustannuksista kohtuullinen määrä korvausta. Myyjän on myös ostajan hallinta-aikana maksettava kiinteistön hoidosta aiheutuneista tarpeellisista kustannuksista korvausta. Välttämättömiä kustannuksia, joita syntyy kiinteistön ylläpidosta ja hoidosta esimerkiksi silloin, kun ostaja on jo asunut kiinteistöllä hallinta-aikanaan, ei korvata, sillä silloin ostaja on käyttänyt kiinteistöä korvauksetta ja nämä kuittaavat siis toisensa.

Jos kiinteistön kaupasta ei ole tehty esisopimusta, ja osapuoli vetäytyykin kaupasta, on vetäytyneen korvattava toiselle kaupanteosta aiheutuneet kustannukset. Osapuoli tulee kulujen korvaamisella asettaa sellaiseen asemaan, jossa hän olisi ollut, jollei kauppaa olisi lainkaan ryhdytty tekemään.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa