Minilex - Lakipuhelin

Kulutusluotto määritelmä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajansuojalain mukaan kuluttajaluotolla tarkoitetaan luottoa, jonka luotonantajana toimiva elinkeinonharjoittaja sopimuksen mukaan myöntää tai lupaa myöntää kulittajalle lainana, maksunlykkäyksenä tai muuna vastaavana taloudellisena järjestelynä. Kuluttajaluottoihin kuuluu kulutusluotto.

Kulutusluotto, toiselta nimeltään myös käyttöluotto on yleensä lyhytaikainen noin 100-5 000 euron suuruinen luotto. Kulutusluoton maksuaika on yleensä enimmillään viisi vuotta ja se on tarkoitettu maksettavaksi nopeasti pois. Kulutusluotto myönnetään kuluttajalle yleensä lainana tai osamaksuna kuluttamista varten. Termillä kulutusluotto asiakkaille tarjotaan monenlaisia luottoja, kuten tililuottoja (korttiluotto, luotollinen tili) ja kertaluottoja (joustolainat, pikavipit). Kulutusluottoja tarjoavat niin pankit kuin yksityiset luotonantajatkin. Kulutusluotoissa on usein huomattavankin korkeita todellisia vuosikorkoja.

Kulutusluottojen antaminen yöllä kiellettiin lokakuussa 2009. Luottopäätöksen saa antaa, mutta kello 23 jälkeen myönnetyt pikaluotot saa nostaa vasta aamuseitsemän jälkeen. Kulutusluottojen myöntäminen sallittiin joulukuusta 2010 eteenpäin ainoastaan yrityksille, jotka ovat rekisteröityneet Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylläpitämään rekisteriin. Rekisteriin hyväksytään ainoastaan yritykset, jotka noudattavat hyvää luotonantotapaa. 


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
Kulutusluottoja on monenlaisia. Jatkuvalla luotolla tarkoitetaan kuluttajaluottoa, joka on ennalta sovittu tiettyyn luottorajaan asti, ja velallinen saa nostaa luottoa haluamissaan erissä. Erilaiset kertaluotot ovat tyypillisiä pankkien ja rahoitusyhtiöiden myöntämiä kulutusluottoja. Pankkien kulutusluotot vaativat yleensä vakuuden tai takaajia ja niitä otetaan usein isompien hankintojen rahoittamiseen, kuten esimerkiksi kodin remontointiin. Hyödykesidonnaisella luotolla taas tarkoitetaan kulutushyödykkeen hankkimista varten myönnettävää kuluttajaluottoa, jonka antajana on yleensä tuotteen tai palvelun myyjä. Varsinkin autokaupassa käytetään myös osamaksukauppaa, joka on yksittäiseen suurempaan hankintaan tarkoitettu kertaluonteinen kulutusluotto. Tavallisesta lainasta poiketen rahoitettavan tuotteen omistusoikeus siirtyy ostajalle vasta kun hän on maksanut lainansa takaisin luotonantajalle.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa