Minilex - Lakipuhelin

Kuka on arvonlisäverovelvollinen kiinteistön luovutuksesta?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lain mukaan arvonlisäveroa ei suoriteta kiinteistön myynnistä eikä maavuokraoikeuden, huoneenvuokraoikeuden, rasiteoikeuden tai muun niihin verrattavan kiinteistöön kohdistuvan oikeuden luovuttamisesta. Veroa ei myöskään suoriteta kiinteistön verottoman käyttöoikeuden luovutuksen yhteydessä tapahtuvasta sähkön, kaasun, lämmön, veden tai muun sellaisen hyödykkeen luovuttamisesta. Kiinteistön luovutukset ovat näin ollen poikkeus myynnin verollisuudesta arvonlisäverotuksessa.

Vaikka kiinteistön luovutukset ovat pääsääntöisesti arvonlisäverotonta toimintaa, kiinteistön vuokraamisesta tai muusta luovuttamisesta voi kuitenkin hakeutua arvonlisäverovelvolliseksi tiettyjen edellytysten täyttyessä. Kiinteistön luovutuksesta on hakeuduttava erikseen arvonlisäverovelvolliseksi, vaikka kiinteistön omistaja tai muu haltija olisi jo harjoittamastaan liiketoiminnasta arvonlisäverovelvollinen. Arvonlisäverovelvolliseksi hakeutuva taho voi olla esimerkiksi kiinteistön omistaja tai kiinteistöä vuokraoikeuden nojalla hallitseva henkilö, taikka keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön osakas.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Laissa säädetään erikseen poikkeuksista kiinteistön luovutusten verottomuuteen. Pääsäännöstä poiketen verollista toimintaa on esimerkiksi rakentamispalvelun myynti, yleisen tien luovuttaminen valtiolle, sekä hotelli- ja leirintäaluetoiminnassa tapahtuva huoneiden, mökkien ja muiden tilojen käyttöoikeuden luovuttaminen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa