Minilex - Lakipuhelin

Kuka maksaa kiinteistön kauppakirjan?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön kauppakirja tulee tehdä aina kirjallisena tai sähköisen kaupankäyntijärjestelmän kautta. Kaupan osapuolet voivat tehdä kiinteistön kaupan ja siitä laadittavan kauppakirjan keskenään, tai he voivat tehdä sen kiinteistönvälittäjän kautta. Mikäli kauppakirja tehdään kirjallisesti, eikä sähköisen järjestelmän kautta, kauppakirja pitää kuitenkin aina vahvistaa kaupanvahvistajalla.

Jos kauppa tehdään välittäjän avulla, kauppakirjan tekemisen kuuluu tavallisesti välityssopimuksen sisältöön ja siten kuluina välityspalkkioon. Mikäli kaupan osapuolet tekevät kauppakirjan kirjallisesti keskenään, heidän tulee maksaa joka tapauksessa vähintään kaupanvahvistajan palkkio ja muut mahdolliset maksut, esimerkiksi tarvittavien liitteiden tilaamisesta. Kaupan osapuolet voivat myös palkata asiantuntijan tekemään kauppakirjan heidän puolestaan, jolloin hintataso vaihtelee tekijän ja työn määrän mukaan. Osapuolet voivat sopia näiden kulujen hoitamisesta vapaasti.

Mikäli kauppa tehdään sähköisen järjestelmän kautta, kauppakirjan laatiminen maksaa Maanmittauslaitoksen hinnaston mukaan 170 euroa. Maanmittauslaitoksen sivulta löytyy hinnasto myös muihin kiinteistönvaihdantaan koskeviin palveluihin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]