Minilex - Lakipuhelin

Kuka maksaa kiinteistön kauppakirjan?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön kauppakirja tulee tehdä aina kirjallisena tai sähköisen kaupankäyntijärjestelmän kautta. Kaupan osapuolet voivat tehdä kiinteistön kaupan ja siitä laadittavan kauppakirjan keskenään, tai he voivat tehdä sen kiinteistönvälittäjän kautta. Mikäli kauppakirja tehdään kirjallisesti, eikä sähköisen järjestelmän kautta, kauppakirja pitää kuitenkin aina vahvistaa kaupanvahvistajalla.

Jos kauppa tehdään välittäjän avulla, kauppakirjan tekemisen kuuluu tavallisesti välityssopimuksen sisältöön ja siten kuluina välityspalkkioon. Mikäli kaupan osapuolet tekevät kauppakirjan kirjallisesti keskenään, heidän tulee maksaa joka tapauksessa vähintään kaupanvahvistajan palkkio ja muut mahdolliset maksut, esimerkiksi tarvittavien liitteiden tilaamisesta. Kaupan osapuolet voivat myös palkata asiantuntijan tekemään kauppakirjan heidän puolestaan, jolloin hintataso vaihtelee tekijän ja työn määrän mukaan. Osapuolet voivat sopia näiden kulujen hoitamisesta vapaasti.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Mikäli kauppa tehdään sähköisen järjestelmän kautta, kauppakirjan laatiminen maksaa Maanmittauslaitoksen hinnaston mukaan 170 euroa. Maanmittauslaitoksen sivulta löytyy hinnasto myös muihin kiinteistönvaihdantaan koskeviin palveluihin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa