Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistönvaihdon verotus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lain mukaan kiinteistön omistusoikeuden luovutuksesta varainsiirtoverovelvollinen on luovutuksensaaja. Kiinteistöjä vaihdettaessa tapahtuu kaksi luovutusta, mistä johtuen varainsiirtoveroa on suoritettava kummastakin luovutuksesta. Tämä tarkoittaa sitä, että kiinteistöjen vaihdossa vaihdon kumpikin osapuoli suorittaa varainsiirtoveroa.

Varainsiirtoveron suuruus on 4 % vaihdettavan kiinteistön kauppahinnasta tai muun vastikkeen arvosta. Vero määräytyy luovutetun kiinteistön luovutushetken käyvän arvon mukaan. Vaihdossa mahdollisesti maksettavasta välirahasta ei suoriteta varainsiirtoveroa. Vaihdettavien kiinteistöjen arvot oletetaan välirahat mukaan laskettuna yhtä suuriksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kiinteistönvaihdosta voi seurata lahjaverotus, jos vaihdettavien kiinteistöjen arvot eivät väliraha mukaan lukien ole yhtä suuret. Mikäli vaihtokirjan ehdoissa on sovittu, että suoritettava vastike on enintään kolme neljännestä kiinteistön käyvästä hinnasta, luetaan hinnan ja vastikkeen välinen erotus lahjaksi. Lisäksi on mahdollista, että vaihdon molemmat osapuolet joutuvat maksamaan veroa luovutusvoitosta. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa