Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön myyntisopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön myyntisopimus on sopimus, jolla sovitaan kiinteistön siirtymisestä vastiketta vastaan uudelle omistajalle. Tavallisesti kiinteistön myyntisopimuksesta käytetään nimitystä kauppakirja. Myyntisopimuksella kiinteistön ostaja ja myyjä sopivat siis kiinteistön kaupan ehdoista. Kiinteistön myyntisopimus täytyy aina tehdä maakaaren muotovaatimuksia noudattaen, jotta se sitoo osapuolia.

Sopimuksen täytyy olla ensinnäkin tehty kirjallisessa muodossa. Sopimuksen täytyy olla kaupan kummankin osapuolen - tai heidän valtuuttaman asiamiehensä - allekirjoittama ja kaupanvahvistajan vahvistama. Lisäksi myyntisopimus voidaan tehdä sähköisesti kaupankäyntijärjestelmän kautta, jolloin erillistä kaupanvahvistajaa ei vaadita. Myyjän ja ostajan on hyväksyttävä sähköinen kauppakirja samansisältöisenä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vähimmäissisältönä sopimuksesta tulee käydä ilmi luovutustarkoitus, kiinteistö, kaupan osapuolet sekä kauppahinta tai muu vastike. Jos osapuolet ovat sopineet sopimukseen merkittyä suuremmasta hinnasta, myyjällä ei ole oikeutta saada perityksi enempää kuin mitä sopimukseen on merkitty.

Lisäksi maakaaressa säädetään kiinteistön kaupan esisopimuksesta, jolla sovitaan kiinteistön kaupan tekemisestä. Myös esisopimus tulee tehdä kauppakirjan muotovaatimusten mukaisesti, jotta sopimuksen osapuolet voivat vaatia sen perusteella kaupan toteuttamista. Esisopimukseen ei tarvitse kuitenkaan merkitä kauppahintaa, vaan se voidaan jättää myöhemmin sovittavaksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa