Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön myyntisopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön myyntisopimus on sopimus, jolla sovitaan kiinteistön siirtymisestä vastiketta vastaan uudelle omistajalle. Tavallisesti kiinteistön myyntisopimuksesta käytetään nimitystä kauppakirja. Myyntisopimuksella kiinteistön ostaja ja myyjä sopivat siis kiinteistön kaupan ehdoista. Kiinteistön myyntisopimus täytyy aina tehdä maakaaren muotovaatimuksia noudattaen, jotta se sitoo osapuolia.

Sopimuksen täytyy olla ensinnäkin tehty kirjallisessa muodossa. Sopimuksen täytyy olla kaupan kummankin osapuolen - tai heidän valtuuttaman asiamiehensä - allekirjoittama ja kaupanvahvistajan vahvistama. Lisäksi myyntisopimus voidaan tehdä sähköisesti kaupankäyntijärjestelmän kautta, jolloin erillistä kaupanvahvistajaa ei vaadita. Myyjän ja ostajan on hyväksyttävä sähköinen kauppakirja samansisältöisenä.

Vähimmäissisältönä sopimuksesta tulee käydä ilmi luovutustarkoitus, kiinteistö, kaupan osapuolet sekä kauppahinta tai muu vastike. Jos osapuolet ovat sopineet sopimukseen merkittyä suuremmasta hinnasta, myyjällä ei ole oikeutta saada perityksi enempää kuin mitä sopimukseen on merkitty.

Lisäksi maakaaressa säädetään kiinteistön kaupan esisopimuksesta, jolla sovitaan kiinteistön kaupan tekemisestä. Myös esisopimus tulee tehdä kauppakirjan muotovaatimusten mukaisesti, jotta sopimuksen osapuolet voivat vaatia sen perusteella kaupan toteuttamista. Esisopimukseen ei tarvitse kuitenkaan merkitä kauppahintaa, vaan se voidaan jättää myöhemmin sovittavaksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]