Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön myynti verovapaasti

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön myynnistä maksetaan veroa, mikäli myynnistä syntyy veronalaista luovutusvoittoa. Kiinteistön luovutusvoitto verotetaan pääomatulona. Tietyissä tapauksissa kiinteistön myynti on verovapaata.

Kiinteistön myynti on verovapaata ensinnäkin silloin, kun myyty kiinteistö on myyjän vakituinen asunto. Verovapaudelle on kuitenkin asetettu tiettyjä edellytyksiä. Jotta oman asunnon myynnistä saatu voitto on verovapaata tuloa, on myyjän tullut omistaa asunto vähintään kahden vuoden ajan. Lisäksi verovapaus edellyttää sitä, että myyjä itse tai joku tämän perheenjäsenistä on asunut asunnossa omistusaikana yhtäjaksoisesti vähintään kaksi vuotta. Oman asunnon myynnin verovapauden edellytyksenä on näin ollen se, että kiinteistöä on käytetty ennen luovutustointa omana tai perheen vakituisena asuntona edellä vähintään kahden vuoden ajan.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kiinteistön myynnistä saatu luovutusvoitto on verovapaata myös tilanteissa, joissa kiinteää omaisuutta luovutetaan valtiolle tai valtion liikelaitokselle luonnonsuojelulaissa tarkoitetuksi luonnonsuojelualueeksi. Kiinteän omaisuuden myynnistä saatu luovutusvoitto on tiettyjen edellytysten täyttyessä verovapaata myös sukupolvenvaihdostilanteissa.

Kiinteistön myynti voi olla myös osittain verovapaata. Tällöin kiinteistön myynnin osittainen verovapaus toteutetaan käyttämällä 80 prosentin hankintameno-olettamaa. Osittainen verovapaus koskee esimerkiksi tilannetta, jossa kiinteistö myydään kunnalle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa