Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön myynti verovapaasti

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön myynnistä maksetaan veroa, mikäli myynnistä syntyy veronalaista luovutusvoittoa. Kiinteistön luovutusvoitto verotetaan pääomatulona. Tietyissä tapauksissa kiinteistön myynti on verovapaata.

Kiinteistön myynti on verovapaata ensinnäkin silloin, kun myyty kiinteistö on myyjän vakituinen asunto. Verovapaudelle on kuitenkin asetettu tiettyjä edellytyksiä. Jotta oman asunnon myynnistä saatu voitto on verovapaata tuloa, on myyjän tullut omistaa asunto vähintään kahden vuoden ajan. Lisäksi verovapaus edellyttää sitä, että myyjä itse tai joku tämän perheenjäsenistä on asunut asunnossa omistusaikana yhtäjaksoisesti vähintään kaksi vuotta. Oman asunnon myynnin verovapauden edellytyksenä on näin ollen se, että kiinteistöä on käytetty ennen luovutustointa omana tai perheen vakituisena asuntona edellä vähintään kahden vuoden ajan.

Kiinteistön myynnistä saatu luovutusvoitto on verovapaata myös tilanteissa, joissa kiinteää omaisuutta luovutetaan valtiolle tai valtion liikelaitokselle luonnonsuojelulaissa tarkoitetuksi luonnonsuojelualueeksi. Kiinteän omaisuuden myynnistä saatu luovutusvoitto on tiettyjen edellytysten täyttyessä verovapaata myös sukupolvenvaihdostilanteissa.

Kiinteistön myynti voi olla myös osittain verovapaata. Tällöin kiinteistön myynnin osittainen verovapaus toteutetaan käyttämällä 80 prosentin hankintameno-olettamaa. Osittainen verovapaus koskee esimerkiksi tilannetta, jossa kiinteistö myydään kunnalle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]