Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön myynti rintaperilliselle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön myynti rintaperilliselle suoritetaan samaan tapaan kuin kiinteistön myynti kenen tahansa henkilöiden kesken. Siihen sovelletaan siis esimerkiksi normaaleja maakaaren säännöksiä. On kuitenkin syytä tietää muutamia tärkeitä seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon harkittaessa kiinteistön myymistä rintaperilliselle.  

Ensinnäkin kiinteistön myyminen alihintaan saatetaan katsoa lahjaksi, jolloin lahjansaajan on maksettava siitä lahjaveroa. Lahjansaaja on tässä tapauksessa rintaperillinen. Lahjaksi katsotaan osuus, joka on kiinteistön käyvän arvon ja myyntihinnan erotus. Lahjaksi ei kuitenkaan katsota kauppaa, jossa myyntihinta on vähintään 3/4 käyvästä arvosta. Mikäli haluaa välttää lahjaveron, on kiinteistö siis myytävä vähintään 75% hinnalla käyvästä arvosta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Toiseksi alihintaan myyminen tai kiinteistön luovuttaminen vastikkeetta rintaperilliselle voidaan katsoa ennakkoperinnöksi. Tällöin rintaperillisen saama ennakkoperintö alentaa hänen osuuttaan perinnönjaossa, jos rintaperillisiä on useita. Mikäli kiinteistö kuitenkin myydään täydellä markkinahinnalla, ei ennakkoperinnöksi katsomisesta ole pelkoa. Kiinteistön myynnissä rintaperilliselle tulee siis olla tarkkana, jotta mahdollisilta ikäviltä jälkiseuraamuksilta vältytään. Suositeltavaa onkin olla yhteydessä lakimieheen. Lisätietoa saat esimerkiksi soittamalla lakipuhelimeen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa