Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön myynti on pääsääntöisesti arvonlisäverotonta toimintaa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pääsäännön mukaan kiinteistön myynnistä ei suoriteta arvonlisäveroa. Lisäksi manavuokraoikeuden, huoneenvuokraoikeuden, rasiteoikeuden tai muun näihin verrattavan kiinteistöön kohdistuvan oikeuden luovuttaminen ovat myös lähtökohtaisesti arvonlisäverosta vapaita toimia. Näin ollen pääsääntöisesti sekä kiinteistön myyminen että vuokraaminen ovat arvonlisäverotonta toimintaa.

Kiinteistön käsite arvonlisäverotuksessa yhdenmukaistettiin Euroopan unionissa vuoden 2017 alussa. Uuden määritelmän mukaan kiinteistöllä tarkoitetaan ensinnäkin maa-alaa maan pinnalla tai sen alla, johon voi syntyä omistus- tai hallintaoikeus. Lisäksi kiinteistönä pidetään rakennusta tai rakennelmaa, joka on perustettu kiinteästi maaperään merenpinnan ylä- tai alapuolella, ja jota ei voida helposti siirtää. Lain mukaan kiinteistönä pidetään myös sellaista rakennukseen tai rakennelmaan asennettua ja siihen kiinteästi kuuluvaa osaa, jota ilman rakennus tai rakennelma on puutteellinen. Tällaisia kiinteitä osia ovat muun muassa ovet ja ikkunat sekä portaikot ja hissit. Lisäksi nykyään osaa kiinteistöllä harjoitettavaa erityistä toimintaa palvelevista koneista ja laitteista pidetään kiinteistönä.

Vaikka pääsääntönä pidetään kiinteistön myynnin verottomuutta, on laissa säädetty erilaisista verollisista kiinteistöön kohdistuvien oikeuksien luovutuksista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]