Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön myynti lahjavero

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lahjavero voi tulla osaksi kiinteistönkauppaa vain, jos kiinteistö myydään lahjaluonteisesti selvästi alle käyvän arvon. Käyvällä arvolla tarkoitetaan hintaa, joka kiinteistöstä todennäköisesti saataisiin, jos se myytäisiin vapailla markkinoilla.

Kiinteistön kaupassa ostajan maksama vastike pitää olla vähintään yli ¾ kiinteistön käyvästä arvosta, jotta ostajalle ei synny velvollisuutta suorittaa lahjaveroa. Summa, joka katsotaan lahjaksi, ja josta maksetaan lahjaveroa, lasketaan kiinteistön käyvän arvon ja siitä maksetun vastikkeen välisestä erotuksesta. Ostaessa 300 000 euron arvoinen kiinteistö 100 000 eurolla, lahjaveroa jouduttaisiin maksamaan 200 000 eurosta lahjaveroprosentin mukainen määrä. Maksettavasta lahjaverosta pitää tehdä omatoimisesti ilmoitus verohallinnolle.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


On siis äärimmäisen tärkeää, että kiinteistön käypä arvo lasketaan oikein, jotta lahjaverovelvollisuus ei aktualisoidu.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa