Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön myynti kunnalle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kunnalla on etuosto-oikeus kunnassa sijaitsevan kiinteistön kaupassa. Tällä etuudella helpotetaan kunnan omaa maahankintaa. Etuosto-oikeutta voidaan käyttää lähtökohtaisesti vain maan hankkimiseksi yhdyskuntarakentamista sekä virkistys- ja suojelutarkoituksia varten. Kunnan etuosto-oikeudella tarkoitetaan kunnan oikeutta lunastaa myyty kiinteistö. Jos kunta käyttää etuosto-oikeuttaan, kunta tulee suoraan lain nojalla ostajan tilalle kauppakirjaan merkityillä ehdoilla. Tällöin kunnan tulee suorittaa ostajalle se, mitä ostaja on suorittanut myyjälle ja korvata etuosto-oikeudesta aiheutuneet vahingot. Kunnan etuosto-oikeus ei siis vaikuta myyjän asemaan.

Kunnan käyttäessä etuosto-oikeuttaan, kauppakirjaan merkitty ylisuuri kauppahinta ei sido kuntaa. Kunta voi nostaa kanteen kiinteistön sijaintipaikan käräjäoikeudessa, joka voi vahvistaa kauppahinnan todellisen suuruuden. Näin vältetään myyjän ja ostajan tekemä järjestely ylisuuren kauppahinnan saamiseksi. 

Kunnan etuosto-oikeutta sovelletaan vain vastikkeelliseen kiinteistön kauppaan. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi suunnilleen samanarvoisten kiinteistöjen vaihtoon kunta ei voi käyttää etuosto-oikeuttaan. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]