Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön myynti kunnalle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kunnalla on etuosto-oikeus kunnassa sijaitsevan kiinteistön kaupassa. Tällä etuudella helpotetaan kunnan omaa maahankintaa. Etuosto-oikeutta voidaan käyttää lähtökohtaisesti vain maan hankkimiseksi yhdyskuntarakentamista sekä virkistys- ja suojelutarkoituksia varten. Kunnan etuosto-oikeudella tarkoitetaan kunnan oikeutta lunastaa myyty kiinteistö. Jos kunta käyttää etuosto-oikeuttaan, kunta tulee suoraan lain nojalla ostajan tilalle kauppakirjaan merkityillä ehdoilla. Tällöin kunnan tulee suorittaa ostajalle se, mitä ostaja on suorittanut myyjälle ja korvata etuosto-oikeudesta aiheutuneet vahingot. Kunnan etuosto-oikeus ei siis vaikuta myyjän asemaan.

Kunnan käyttäessä etuosto-oikeuttaan, kauppakirjaan merkitty ylisuuri kauppahinta ei sido kuntaa. Kunta voi nostaa kanteen kiinteistön sijaintipaikan käräjäoikeudessa, joka voi vahvistaa kauppahinnan todellisen suuruuden. Näin vältetään myyjän ja ostajan tekemä järjestely ylisuuren kauppahinnan saamiseksi. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kunnan etuosto-oikeutta sovelletaan vain vastikkeelliseen kiinteistön kauppaan. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi suunnilleen samanarvoisten kiinteistöjen vaihtoon kunta ei voi käyttää etuosto-oikeuttaan. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa