Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön myynti ennen perunkirjoitusta ja perintöverotusarvon määrittäminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuolinpesän kiinteistö voidaan periaatteessa myydä ennen perunkirjoitusta. On kuitenkin tärkeää huomata, että perunkirjoitus on toimitettava kolmen kuukauden kuluttua vainajan kuolinhetkestä, joten kiinteistöä ei välttämättä ehdi saada myydyksi ennen perunkirjoitusta.

Jos kiinteistö kuitenkin saadaan myytyä ennen perunkirjoitusta, on kiinteistöstä saatu kauppahinta vahvistettava perunkirjoitusarvoksi. Toteutunut kauppahinta vahvistetaan myös perintöverotusarvoksi, josta määrätään perintöveroa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Mitään luovutusvoittoveroseuraamuksia myynnistä ei tule, koska perityn omaisuuden hankintamenona pidetään sen perintöverotuksessa vahvistettu arvo. Jos kiinteistön myyntihinta on sama kuin sen hankintameno, mitään luovutusvoittoa ei voi luonnollisesti syntyä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa