Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön myynti ennen ositusta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Aviopuolisoiden avioliitto voi päättyä joko kuolemaan tai avioeroon. Tällaisen eron jälkeen omaisuus tullaan joko erottelemaan tai osittamaan. Ositus tarkoittaa sitä, että omaisuus jaetaan avio-oikeuden mukaisesti puoliksi, jossa kumpikin puoliso saa osansa kaiken laatuisesta omaisuudesta.

Aviopuolisoiden omaisuuteen voi kuulua esimerkiksi kiinteistö, jonka myynti on mahdollinen. Kiinteistö voidaan myydä esimerkiksi siinä tapauksessa, että kumpikaan puolisoista ei halua jäädä siihen asumaan tai se on ainut arvokkaampi omaisuus, eikä sitä voida jakaa ilman myynnistä saatavia rahoja. Yksi vaihtoehto myynnille voi olla myös se, että kiinteistöön kohdistuva yhteinen velka saadaan maksettua ja näin yhteinen velkasuhde purettua. Tällaisissa tilanteissa on mahdollista, että kiinteistöön asumaan jäävällä ei ole pankin mukaan maksukykyisyyttä, jolloin koko velkaa ei voida jättää hänen vastuulleen. Tällöin myynti helpottaa omaisuuden jakamista.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Molempien puolisoiden tulee kuitenkin hyväksyä kiinteistön myyntihinta ennen sen myyntiä. Jos osapuolet eivät pääse myynnistä yksimielisyyteen, voidaan hakea pesänjakajaa tuomioistuimelta. Hänen tehtävänään on sitten toimittaa ositus puolisoiden välillä ja myydä kiinteistö. Pesänjakajan velvollisuutensa on tietenkin myydä kiinteistö parhaimmalla mahdollisella hinnalla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa