Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön myynti ennen ositusta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Aviopuolisoiden avioliitto voi päättyä joko kuolemaan tai avioeroon. Tällaisen eron jälkeen omaisuus tullaan joko erottelemaan tai osittamaan. Ositus tarkoittaa sitä, että omaisuus jaetaan avio-oikeuden mukaisesti puoliksi, jossa kumpikin puoliso saa osansa kaiken laatuisesta omaisuudesta.

Aviopuolisoiden omaisuuteen voi kuulua esimerkiksi kiinteistö, jonka myynti on mahdollinen. Kiinteistö voidaan myydä esimerkiksi siinä tapauksessa, että kumpikaan puolisoista ei halua jäädä siihen asumaan tai se on ainut arvokkaampi omaisuus, eikä sitä voida jakaa ilman myynnistä saatavia rahoja. Yksi vaihtoehto myynnille voi olla myös se, että kiinteistöön kohdistuva yhteinen velka saadaan maksettua ja näin yhteinen velkasuhde purettua. Tällaisissa tilanteissa on mahdollista, että kiinteistöön asumaan jäävällä ei ole pankin mukaan maksukykyisyyttä, jolloin koko velkaa ei voida jättää hänen vastuulleen. Tällöin myynti helpottaa omaisuuden jakamista.

Molempien puolisoiden tulee kuitenkin hyväksyä kiinteistön myyntihinta ennen sen myyntiä. Jos osapuolet eivät pääse myynnistä yksimielisyyteen, voidaan hakea pesänjakajaa tuomioistuimelta. Hänen tehtävänään on sitten toimittaa ositus puolisoiden välillä ja myydä kiinteistö. Pesänjakajan velvollisuutensa on tietenkin myydä kiinteistö parhaimmalla mahdollisella hinnalla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]