Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön myynti ennen ositusta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

 

Aviopuolisoiden avioliitto voi päättyä joko kuolemaan tai avioeroon. Tällaisen eron jälkeen omaisuus tullaan joko erottelemaan tai osittamaan. Ositus tarkoittaa sitä, että omaisuus jaetaan avio-oikeuden mukaisesti puoliksi, jossa kumpikin puoliso saa osansa kaiken laatuisesta omaisuudesta.

 

Aviopuolisoiden omaisuuteen voi kuulua esimerkiksi kiinteistö, jonka myynti on mahdollinen. Kiinteistö voidaan myydä esimerkiksi siinä tapauksessa, että kumpikaan puolisoista ei halua jäädä siihen asumaan tai se on ainut arvokkaampi omaisuus, eikä sitä voida jakaa ilman myynnistä saatavia rahoja. Yksi vaihtoehto myynnille voi olla myös se, että kiinteistöön kohdistuva yhteinen velka saadaan maksettua ja näin yhteinen velkasuhde purettua. Tällaisissa tilanteissa kun on mahdollista, että kiinteistöön asumaan jäävällä ei ole pankin mukaan maksukykyisyyttä, jolloin koko velkaa ei voida jättää hänen vastuulleen. Tällöinkin myynti helpottaa omaisuuden jakamista.

 

Molempien puolisoiden tulee kuitenkin hyväksyä myyntihinta ennen kuin kiinteistö myydään. Jos osapuolet eivät kuitenkaan pääse tästä asiasta yksimielisyyteen, voidaan hakea pesänjakajaa tuomioistuimelta. Hänen tehtävänään on sitten toimittaa ositus puolisoiden välillä ja myydä kiinteistö. Hänen velvollisuutensa on tietenkin myydä kiinteistö parhaimmalla hinnalla, mitä siitä on mahdollista saada. Mikäli asiaan liittyen heräsi kysymyksiä, kannattaa ottaa yhteyttä lakipuhelimeemme. Sieltä saatte yksityiskohtaisia neuvoja!

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa