Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön myynti avioerossa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioerotilanteessa kiinteistö yleensä myydään tai toinen osapuoli jää siihen asumaan. Avioerossa osapuolet voivat sopia ositussopimuksessa yhteisymmärryksessä siitä, kummalle kiinteistö jää. Myös kiinteistön myynnistä ulkopuoliselle voidaan sopia yhteisymmärryksessä.

Jos molemmat osapuolet haluavat kiinteistön itselleen, se saa kiinteistön, kumpi on valmis maksamaan siitä enemmän. Ennen ositusta asumisesta on voitu sopia eri tavalla. Tuomioistuimessa voidaan määrätä pesänjakaja, joka hoitaa tämän kiistan. Yleensä se, jolla on lapset, saa jäädä asumaan, kunnes ositus toimitetaan. Osituksessa edes omistussuhteet tai lapset eivät määrää kiinteistön lopullista saajaa, vaan kiinteistön lopullinen saaja määräytyy lunastushintojen perusteella.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Jos osapuolet eivät pääse yhteisymmärrykseen, pesänjakaja voi hakea luvan siihen, että kiinteistö myydään ulkopuoliselle. Myynnistä saadut rahat jaetaan osituksessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa