Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön myynti alihintaan

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistö voidaan myydä haluamallaan hinnalla. Mikään ei siis estä kiinteistön omistajaa myymästä sitä edes todella suurella alihinnalla. Kiinteistön ostaja voi kuitenkin kohdata veroseuraamuksia tästä.

Jos kiinteistö myydään alihintaan, on mahdollista, että kauppa katsotaan lahjaluonteiseksi kaupaksi. Tällöin ostaja joutuu maksamaan lahjaveroa kiinteistön käyvän arvon ja siitä maksetun vastikkeen erotuksesta. Lahjanluonteinen kauppa vaatii kuitenkin, että maksettu vastike on enintään 75 % kiinteistön käyvästä arvosta. Kiinteistö voidaan siis myydä aika suurellakin alihinnalla ilman, että ostaja joutuisi maksamaan lahjaveroa.

Lahjanluonteista kauppaa sovelletaan kuitenkin yleensä vain, kun kiinteistö myydään sukulaiselle tai muulle läheiselle henkilölle, koska lahjanluonteiseen kauppaan on liityttävä tarkoitus antaa lahja. Ostajan ei siis katsota saavan lahjaa, jos esimerkiksi myyjä myy kiinteistön hänelle erehdyksessä alihintaan.

Kiinteistön kauppa voi olla pätemätön tai kauppahintaa voidaan sovitella, jos kiinteistön ostaja käyttää myyjän tietämättömyyttä hyväkseen ja saa täten hänet myymään kiinteistön hänelle suurella alihinnalla. Tämänkaltaisissa tapauksissa kannattaa kuitenkin aina kääntyä lakimiehen puoleen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]