Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön luovutustappion vähentäminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Luovutustappiota syntyy, kun kiinteistön myyntihinta alittaa sen hankintahinnan ja myyntikustannukset. Myynnistä aiheutuu siis tappiota myyjälle. Luovutustappio otetaan huomioon verotuksessa. Verotuksessa vähennyskelpoisena luovutustappiona ei pidetä kuitenkaan tappiota sellaisen asunnon luovutuksesta, josta saatu luovutusvoitto olisi ollut verovapaata. Esimerkiksi oman vakituisen asunnon myynnistä syntyvä luovutustappio on verotuksessa vähennyskelvotonta, jos asunto on omistettu yli kaksi vuotta, koska silloin mahdollinen myynnistä syntyvä luovutusvoitto olisi myös verovapaata. Vakituisen asunnon myynnistä syntyvä luovutustappio voidaan kuitenkin vähentää, jos asunto on omistettu alle kaksi vuotta.

Kiinteistön myynnistä syntyvän luovutustappion voi vähentää verotuksessa verovuonna syntyvistä luovutusvoitoista ja viiden seuraavan vuoden luovutusvoitoista sitä mukaan kuin voittoja kertyy. Luonnollisen henkilön ja kotimaisen kuolinpesän luovutustappiot voidaan vähentää myös muista pääomatulojen voitoista verovuonna ja viiden seuraavan vuoden ajan. Luonnollinen henkilö ja kotimainen kuolinpesä voivat siis vähentää kiinteistön luovutustappion esimerkiksi vuokratuloista syntyvästä voitosta. Luovutustappio vähennetään puhtaasta pääomatulosta ennen muita vähennyksiä. Tämä luonnollisten henkilöiden ja kotimaisen kuolinpesän vähennysoikeus koskee kuitenkin vain vuoden 2016 jälkeen syntyneitä luovutustappioita.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]