Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön luovutussopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön luovutussopimus on sopimus, jolla kiinteistö siirretään uudelle omistajalle. Kiinteistön luovutussopimuksia ovat muun muassa sopimukset, joissa sovitaan kiinteistön myynnistä, lahjoittamisesta tai vaihdosta. Kaikkien luovutussopimusten tulee täyttää laissa niille asetetut pakolliset muotovaatimukset, jotta ne ovat oikeudellisesti päteviä.

Kiinteistön luovutussopimuksen tulee olla aina tehty kirjallisessa muodossa, minkä lisäksi sen täytyy olla kummankin osapuolen allekirjoittama. Osapuolten on oltava yhtä aikaa läsnä, kun luovutussopimus allekirjoitetaan. Tämän lisäksi kaupanvahvistajan on vahvistettava luovutussopimus omalla todistuslausumallaan ja allekirjoituksellaan.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kiinteistön luovutussopimus voidaan kuitenkin nykyään tehdä myös verkossa maanmittauslaitoksen kiinteistövaihdannan palvelussa. Tällöin myös allekirjoitus hoidetaan sähköisellä tunnistuksella.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa